SULUBOYA USTALARI SEFERİHİSAR’DA BULUŞUYOR

  • 0
  • 742
Yazı Boyutu:

Seferihisar Belediyesi ve Türkiye Suluboya Ressamları Derneği’nin ortaklaşa organizasyonuyla Sığacık’ta Uluslararası Suluboya Festivali düzenleniyor.
2-3 Haziran’da IWS Uluslararası Suluboya Derneği 650 ressamın karma sergisi ve yaklaşık 5 Bin kişinin katılacağı uluslararası sulu boya festivali kapsamında, dünya çapında düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödüller verilecek ve ressamlar tarafından atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.
 
2 Haziran Cumartesi Saat 10.00’da başlayacak etkinlikte, toplu resim çalışmaları yapılacak, paneller düzenlenecek. Akşam  saatlerinde ise tarihte Sanatçılar Kenti olarak anılan Teos’ta Sanat Ateşi’nin yakılması ve Sığacık’a yürünmesiyle devam edecek etkinlikte 2 Haziran akşamı İzmir Bend Orkestrası , 3 Haziran akşamı ise Nazım Hikmet’i ve Ahmed Arif’i anma şiir gecesi düzenlenecek. Şiir gecesinde Türkiye’ye mal olmuş ünlü isimler de katılarak Nazım Hikmet ve Ahmed Arif şiirleri seslendirecek.
Suluboya Ressamları Derneği Başkanı ünlü ressam Atanur Doğan festivalin yoğun bir katılımla gerçekleşeceğini belirterek, tüm suluboya sevenleri Sığacık’a davet etti. Doğan Türkiye’de bir ilk olacak festivale ev sahipliğini yapacak Seferihisar Belediyesi ve Başkan Tunç Soyer’e de teşekkür etti.
Uluslararası Suluboya festivali 2-3 Haziran 2012 tarihinde Seferihisar Sığacık’ta düzenlenecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

ASEV'den ‘Solistler Geçidi’

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Arşiv