Sun Tekstil Halka Arz Gelir Dağılımını Açıkladı

Türkiye’nin en büyük tekstil şirketlerinden olan Sun Tekstil, 2022 yılının ilk yarı finansal sonuçlarının ardından şimdi de halka arzdan elde edilen fonların kullanım yerlerini açıkladı. Sun Tekstil, talep toplama yöntemi ile gerçekleştirilen halka arzından masraflar düşüldükten sonra 395.100.000 TL gelir elde ederken, gelirin %50-%60’ını yatırım harcamalarına, %15-%20’sini işletme sermayesinde, %20-25’ni finansman maliyetinin azaltılmasında ve %3-%5’ini Araştırma ve Geliştirme (AR-GE), Ürün Geliştirme (ÜR-GE) harcamalarında kullanacak.

  • 0
  • 561
Sun Tekstil Halka Arz Gelir Dağılımını Açıkladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sun Tekstil, Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen halka arzında sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla ihraç edilen 28.080.000 adet payın satışından masraflar düşüldükten sonra 395.100.000 TL halka arz geliri elde ettiğini açıkladı.  Sun Tekstil, şirket ve bağlı ortaklığı olan Ekoten Tekstil, halka arzdan elde edilecek net gelirin yaklaşık %50-%60’ı ile Yatırım Harcamaları, Atık Su Dönüşümü, Yeni Yurt dışı Tasarım Ofisleri ve Sun Tekstil Yatırım Harcamaları gerçekleştirileceğini, %15-%20’sinin işletme sermayesinde kullanılacağını, %20-25’nin finansman maliyetinin azaltılmasında ve  %3-%5’inin de AR-GE ve ÜR-GE harcamalarında kullanılacağını kamuoyuna duyurdu. Sun Tekstil, geçtiğimiz günlerde de bağlı ortaklığı Ekoten Tekstil ile 2022’nin ilk yarısında 1 milyar 782 milyon TL ciroya ulaştıklarını açıklamıştı.

Sun Tekstil’in halka arzdan önce 2022 yılı üç aylık bilançosunda 271 milyon TL olarak hesaplanan net borç rakamının, sermaye artırımından elde edilen fon girişinin etkisi ile de tutarlı olarak 2022 yılı altı aylık bilançosunda 25 milyon TL net nakit rakamına dönüştüğü de raporda yer aldı. Öte yandan halka arzdan elde edilen fonun, Şirket konsolidasyona dahil edilmiş bulunan bağlı ortaklığı Ekoten Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin kredi kapatmaları ve yatırım harcamaları için kullandırılacak olan kısmı, Şirket bağlı ortaklığının yaptığı sermaye artırımında Şirket payına düşen sermaye tutarı ile karşılanacağı bilgisine de yer verildi.
 
Sun Tekstil A.Ş.
Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde 312’nci sırada yer alan Sun Tekstil, kurulduğu 1987 yılından bu yana hazır giyim perakende sektöründe faaliyet gösteren global markaların çözüm ortağı olarak kadın giyim koleksiyonları tasarlıyor, üretiyor, tedarik ve satışını gerçekleştiriyor. İzmir ve Manisa’daki iki üretim tesisi ve konfeksiyon tedarikçileri aracılığıyla ayda 3 milyon adeti aşan ürüne imza atıyor, 1500 yeni tasarım geliştiriyor ve üretiminin yüzde 90’dan fazlasını ihraç ediyor. Hizmet sunduğu markaların global ağıyla birlikte ürünleri 100’e yakın ülkede tüketicilerle buluşan Sun Tekstil’in kumaş üreten Ekoten Tekstil unvanıyla İzmir’de ve Sun Textile LTD UK unvanıyla İngiltere’de kurulmuş iki bağlı ortaklığı bulunuyor.  Sun Tekstil 20 Mayıs 2022’de Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlamıştır. Halka arzdan sonra 30 Haziran 2022 tarihinde yapılan 2021 yılı Olağan Genel Kurulu’nda Şirket’in yasal kayıtlarda bulunan net dağıtılabilir dönem kar tutarının 124.255.925,26 TL olduğu görüşülmüş ve tamamının dağıtılması kararlaştırılmış olup, 20 Temmuz 2022 tarihinde ödeme gerçekleştirilmiştir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv