Süper lige ‘engelleri’ kalmadı

  • 0
  • 738
Yazı Boyutu:

Tekerlekli Sandalye Basketbol (TTSB) 1. Ligi’nde verdiği mücadele ile göz dolduran İzmir Bornova Barışgücü Spor Kulübü, ikincilik kupasını kaldırarak süper lige çıktı

Bornova Belediyesi’nin  desteğiyle büyük başarı yakalayan İzmir Bornova Barış Gücü Spor Kulübü, Tekerlekli Sandalye Basketbol (TTSB) 1. Ligi’nde başarılı bir performans sergiledi. Evka-4 Spor Salonu’ndaki son maçında Ordu Belediyesi Tekerlikle Sandalye Basketbol Takımı’nı 81-67 yenen Bornova Barış Gücü Spor Kulübü ikinciliğe ulaşarak Süper Lig’e çıkmaya hak k azandı.
İzmir Bornova Barışgücü Spor Kulübü’nün son maçını Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar da Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Tekin Akın ile birlikte izleyerek heyecana ortak oldu. Maçın tamamında ağırlığını koruyan ve son periyoda büyük sayı farkıyla giren İzmir Bornova Barışgücü Spor Kulübü, Süper Lig yolunda engel tanımadı. Tekerlekli Sandalye Basketbol (TTSB) 1. Ligi’nde birincilik ise Adana Engelliler Spor Kulübü’nün oldu.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır İzmir Bornova Barışgücü Spor Kulübü’ne Süper Lig’de de başarılar diledi. Başkan Sındır, “Kulübümüze bize yaşattıkları bu mutluluk için teşekkür ediyorum. Bornova pek çok konuda olduğu gibi sporda da öncülük ediyor.  Biz belediye olarak tüm spor dallarında ciddi destekler veriyor.  Engellilere yönelik spor faaliyetlerine olan desteklerimizi artırarak devam ettireceğiz” dedi.
Sındır ikincilik kupasını, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Bornova Barışgücü Spor Kulübü Başkanı Hamit Vedat Başer ve sporcularla birlikte havaya kaldırdı. Sındır ve Aydoğan Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Tekin Akın ile birlikte sporculara madalyalarını da taktı. Kulüp Başkanı Hamit Vedat Başer kupayı kaldırmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, bunda Bornova ve Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkılarının olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, sporcuları tebrik ederek kupayı kazanmalarından duyduğu gururu dile getirdi. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Tekin Akın ise, İzmir’de sporu destekleyen belediyeler olmasının büyük bir şans olduğunu belirterek, “İzmir’de maç yeriden adeta bir şölen yaşadık. Bu kentte başka dallarda da spor turnuvaları yapmak isteriz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv