Süper mezunlar

  • 0
  • 649
Süper mezunlar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Biri kariyerinizirvedeyken bıraktı, yaşama sıfırdan başladı; mucize kardeşler ‘olmaz’ denilenibaşardı  Yaşar Üniversitesi, bu yıl sıradışı öğrencileri dereceyle mezun etti. Aldığı radikal kararla kariyerine sonvererek 44 yaşında tekrar öğrenci olmayı seçen Esen Demirkent (48) üniversite birincisi olarak mezun oldu. Fizikselengellerini asla engel olarak görmeyen mucize ikizler Ebru ve Ece Beşer iseRadyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden 2’incilik ve 3’üncülük derecesi alarakbüyük bir başarı hikayesine imza attılar.

 

 KARİYERİMİ BİTİRDİM,YAŞASIN ÖĞRENCİLİK

İzmirli Esen Demirkent, 1989 yılında Boğaziçi Üniversitesi EndüstriMühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Hayatını mühendis Uğur Demirkent ilebirleştiren Esen Demirkent’in Öykü isminde bir kızı oldu. 22 sene boyunca mesleğinde yükselerek ilerleyerekçeşitli özel şirketlerin planlama, satın alma gibi departmanlarında çalışan veson olarak uluslararası JTI firmasında üretim hizmetleri direktörü olarak görevyapan Demirkent, 4 yıl önce yakın çevresini şaşırtan bir karar aldı. Emekliolmaya karar vererek şirketten ayrılan ve ardından üniversite sınavına girenDemirkent, Yaşar Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü tam bursluolarak kazanmayı başardı. Aldığı radikal kararın en başta eşi ve kızıtarafından yadırgandığını ancak öğretmen emeklisi olan anne ve babasınınkendisine oldukça destek verdiğini ifade eden başarılı kadın, bu yılın hembölüm hem de üniversite birincisi olarak 2’inci diplomasını eline aldı.Demirkent, neden bir kez daha öğrenci olmak isteğini şöyle anlattı: 

 

EŞİME DE BİR KEZ DAHAOKUMASINI TEKLİF ETTİM

“İlk üniversite eğitimimi tamamlamamın ardından 22 yılboyunca pek çok uluslararası şirkette aralıksız çalıştım. Bu süre zarfındanyurtdışına pek çok iş seyahatleri gerçekleştirdim ve her ülkenin kültürüne,diline ilgi duymaya başladım. Ancak geçen yıllar içinde İngilizceye olanhakimiyetimi kaybetmeye başladığımı fark ettim. Hem buna son vermek hem demevcut hayatımdan çıkıp başka bir hayata başlamak ve dahası İngiliz kültürünüyakından öğrenebilmek için tekrar üniversite okumaya karar verdim. Kendi kendimede ‘iş hayatında başarma duygusunu tattın, artık değişim zamanı, kendinigeliştirecek başka bir yola gir’ dedim. Başta kızım ve eşim olmak üzere yakınçevrem bu kararıma oldukça şaşırarak, ‘niye kendini bu strese sokuyorsun’dediler.  Fakat benim öğrenciyken nekadar mutlu olduğumu gördükçe onlar da zamanla bana hak verdiler. Hatta eşiminde benimle birlikte tekrar üniversite okumasını çok istedim. Ancak kendisiniikna edemedim.”  

 

YENİDEN ÖĞRENCİLİKBANA ÇOK ŞEY KATTI

22 yıl sonra tekrar üniversiteye başlamanın kendisine büyükcesaret verdiğini belirten Demirkent, 40 yaşından sonra yaşadığı öğrencilikdeneyimi için şunları söyledi:  

“İlk üniversitemi gençlik heyecanıyla yaşadım diyebilirim.İkinci üniversite deneyimimde ise tüm unvanlarımı bir kenara bırakarak her şeyesıfırdan başladım. Zaten genç bir yaş grubu ile bir araya gelmek ise insana çokgüzel bir enerji veriyor. 4 senenin sonunda iyi ki okudum diyorum. Geçen 4 senebeni çok zenginleştirdi, dünyaya bakış açımı değiştirdi. Şimdiki hedefim yineokumak. Yine Yaşar Üniversitesi’nde yüksek lisansa başlayacağım. Ayrıca ilgiduyduğum başka dillerle de ilgili çalışmalarım olacak. Özetle öğrenmeye devamedeceğim.”  

 

BİZİ HİÇ BİR ENGELYILDIRMADI 

Yaşar Üniversitesi’nin diğer gurur veren  mezunları, İzmirli Döne ve Selçuk Beşerçiftinin ikizleri Ece ve Ebru da herkese örnek olacak bir başarı hikayesineimza attı. Erken doğumla dünyaya gelip kuvöze alınan ancak kaldıkları kuvözdeoksijensiz kaldıkları için ‘serebral palsi’ adı verilen beyinden kaynaklananhareket özrü oluşan ikizler, hayatları boyunca yaşayacakları fiziksel engellebaş başa kaldı. Ancak çok sevdikleri ikizlerinin sağlıklı büyümeleri ve iyi bireğitim almaları için büyük  bir çabagösteren Beşer çifti mezuniyet töreninde büyük bir mutluluk yaşadı. Tam bursluolarak kazandıkları Yaşar Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Ebru Beşer bölüm 2’incisi, EceBeşer ise bölüm 3’üncüsü olarak mezun oldu.  

 

KIZLARIMIZLA GURURDUYUYORUZ

“Çok çalıştık, dereceye girmeyi bekliyorduk” diyenikizlerden Ebru Beşer şimdiki hedefinin İngiltere’de sosyoloji eğitimi almakolduğunu  söyledi. Ece Beşer ise yaşamınıbelgeselci olarak sürdürmek isteğini belirterek kendilerine büyük destek verenanne ve babasını çok sevdiğini dile getirdi. Kızları ile gurur duyduklarınıifade eden Beşer çifti ise duygularını şöyle paylaştılar:

“Pek çok aile fiziksel engelli çocuklarını toplum içinekatıp akranlarıyla beraber gelişmekten, eğitim almaktan ne yazık ki mahrumbırakıyor. Böyle çocuklar genelde rehabilitasyon merkezlerine yönlendiriliyor.'Bu çocuklar okusa ne olacak' zihniyeti de çok yanlış. Eğitim onları üç dörtadım daha ileriye götürüyor, bakış açıları değişiyor, sosyal çevrelerioluşuyor. Aileleri bu konuda bilinçlendirmek lazım. Ancak ben umutluyum. Benimkızlarım başarılarıyla diğer engellilere örnek olacak” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bedia Akartürk kulakların pasını sildi

“Doğu Türkistan’da Asimilasyon ve Soykırım” anlatıldı

Mutfakta Başarı Tesadüf Değil

Doğa Dedektifleri İş Başında

Dubai’den başarıyla döndüler

Ebelik mesleğinin köklü geçmişi “ETAD” ile geleceğe taşınacak

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg