KARİYERİMİ BİTİRDİM,YAŞASIN ÖĞRENCİLİK
İzmirli Esen Demirkent, 1989 yılında Boğaziçi Üniversitesi EndüstriMühendisliği Bölümünden mezun oldu. Hayatını mühendis Uğur Demirkent ilebirleştiren Esen Demirkentin Öykü isminde bir kızı oldu. 22 sene boyunca mesleğinde yükselerek ilerleyerekçeşitli özel şirketlerin planlama, satın alma gibi departmanlarında çalışan veson olarak uluslararası JTI firmasında üretim hizmetleri direktörü olarak görevyapan Demirkent, 4 yıl önce yakın çevresini şaşırtan bir karar aldı. Emekliolmaya karar vererek şirketten ayrılan ve ardından üniversite sınavına girenDemirkent, Yaşar Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü tam bursluolarak kazanmayı başardı. Aldığı radikal kararın en başta eşi ve kızıtarafından yadırgandığını ancak öğretmen emeklisi olan anne ve babasınınkendisine oldukça destek verdiğini ifade eden başarılı kadın, bu yılın hembölüm hem de üniversite birincisi olarak 2inci diplomasını eline aldı.Demirkent, neden bir kez daha öğrenci olmak isteğini şöyle anlattı:
EŞİME DE BİR KEZ DAHAOKUMASINI TEKLİF ETTİM
İlk üniversite eğitimimi tamamlamamın ardından 22 yılboyunca pek çok uluslararası şirkette aralıksız çalıştım. Bu süre zarfındanyurtdışına pek çok iş seyahatleri gerçekleştirdim ve her ülkenin kültürüne,diline ilgi duymaya başladım. Ancak geçen yıllar içinde İngilizceye olanhakimiyetimi kaybetmeye başladığımı fark ettim. Hem buna son vermek hem demevcut hayatımdan çıkıp başka bir hayata başlamak ve dahası İngiliz kültürünüyakından öğrenebilmek için tekrar üniversite okumaya karar verdim. Kendi kendimede iş hayatında başarma duygusunu tattın, artık değişim zamanı, kendinigeliştirecek başka bir yola gir dedim. Başta kızım ve eşim olmak üzere yakınçevrem bu kararıma oldukça şaşırarak, niye kendini bu strese sokuyorsundediler. Fakat benim öğrenciyken nekadar mutlu olduğumu gördükçe onlar da zamanla bana hak verdiler. Hatta eşiminde benimle birlikte tekrar üniversite okumasını çok istedim. Ancak kendisiniikna edemedim.
YENİDEN ÖĞRENCİLİKBANA ÇOK ŞEY KATTI 
22 yıl sonra tekrar üniversiteye başlamanın kendisine büyükcesaret verdiğini belirten Demirkent, 40 yaşından sonra yaşadığı öğrencilikdeneyimi için şunları söyledi:
İlk üniversitemi gençlik heyecanıyla yaşadım diyebilirim.İkinci üniversite deneyimimde ise tüm unvanlarımı bir kenara bırakarak her şeyesıfırdan başladım. Zaten genç bir yaş grubu ile bir araya gelmek ise insana çokgüzel bir enerji veriyor. 4 senenin sonunda iyi ki okudum diyorum. Geçen 4 senebeni çok zenginleştirdi, dünyaya bakış açımı değiştirdi. Şimdiki hedefim yineokumak. Yine Yaşar Üniversitesinde yüksek lisansa başlayacağım. Ayrıca ilgiduyduğum başka dillerle de ilgili çalışmalarım olacak. Özetle öğrenmeye devamedeceğim.
BİZİ HİÇ BİR ENGELYILDIRMADI
Yaşar Üniversitesinin diğer gurur veren mezunları, İzmirli Döne ve Selçuk Beşerçiftinin ikizleri Ece ve Ebru da herkese örnek olacak bir başarı hikayesineimza attı. Erken doğumla dünyaya gelip kuvöze alınan ancak kaldıkları kuvözdeoksijensiz kaldıkları için serebral palsi adı verilen beyinden kaynaklananhareket özrü oluşan ikizler, hayatları boyunca yaşayacakları fiziksel engellebaş başa kaldı. Ancak çok sevdikleri ikizlerinin sağlıklı büyümeleri ve iyi bireğitim almaları için büyük bir çabagösteren Beşer çifti mezuniyet töreninde büyük bir mutluluk yaşadı. Tam bursluolarak kazandıkları Yaşar Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden Ebru Beşer bölüm 2incisi, EceBeşer ise bölüm 3üncüsü olarak mezun oldu.
KIZLARIMIZLA GURURDUYUYORUZ
Çok çalıştık, dereceye girmeyi bekliyorduk diyenikizlerden Ebru Beşer şimdiki hedefinin İngilterede sosyoloji eğitimi almakolduğunu söyledi. Ece Beşer ise yaşamınıbelgeselci olarak sürdürmek isteğini belirterek kendilerine büyük destek verenanne ve babasını çok sevdiğini dile getirdi. Kızları ile gurur duyduklarınıifade eden Beşer çifti ise duygularını şöyle paylaştılar:
Pek çok aile fiziksel engelli çocuklarını toplum içinekatıp akranlarıyla beraber gelişmekten, eğitim almaktan ne yazık ki mahrumbırakıyor. Böyle çocuklar genelde rehabilitasyon merkezlerine yönlendiriliyor.'Bu çocuklar okusa ne olacak' zihniyeti de çok yanlış. Eğitim onları üç dörtadım daha ileriye götürüyor, bakış açıları değişiyor, sosyal çevrelerioluşuyor. Aileleri bu konuda bilinçlendirmek lazım. Ancak ben umutluyum. Benimkızlarım başarılarıyla diğer engellilere örnek olacak dedi.










