“Sürdürülebilir Turizm” ele alınacak

14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı; 25-27 Şubat 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Birbirinden çeşitli ve uluslararası etkinlikler ile zenginleştirilecek fuarda, uzman isimlerin ve sektör profesyonellerinin yer alacağı “USTUD Sürdürülebilir Turizm Konuşmaları” ile turizm sektörünün profesyonelleri, yeni dönemin turizmi için sağlam temeller atmaya davet ediliyor.

  • 0
  • 2.108
“Sürdürülebilir Turizm” ele alınacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı; 25-27 Şubat 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Birbirinden çeşitli ve uluslararası etkinlikler ile zenginleştirilecek fuarda, uzman isimlerin ve sektör profesyonellerinin yer alacağı “USTUD Sürdürülebilir Turizm Konuşmaları” ile turizm sektörünün profesyonelleri, yeni dönemin turizmi için sağlam temeller atmaya davet ediliyor.

Fuarın ikinci gününde 10.00-18.00 saatleri arasında alanında uzman akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve turizm profesyonellerinin katılımı ile gerçekleşecek olan “Sürdürülebilir Turizm Konuşmaları”; konunun kavramsal olarak ele alınacağı “Sürdürülebilirlik Sürdürülebilir mi?”, destinasyon yönetimi perspektifinden  “Ne kadar sürdürebilirsiniz?”, etiketlemenin ve sürdürülebilirlik kriterlerin tartışılacağı “Yıldızınız Ne Kadar Parlak?”, dirençli turizm kavramının irdeleneceği “Dayanıklı mıyız?”, uluslararası işbirlikleri ve farklı coğrafyalardaki en iyi pratiklerin değerlendirileceği “Hep Beraberiz” başlıkları altında gerçekleşecek.

Biz turizm sektörü olarak bunun neresindeyiz?
“Sürdürülebilirlik” anlayışının turizm sektörünün tüm bileşenleri tarafından benimsenmesi ve özümsenmesi gereken bir kavram olduğuna vurgu yapan Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği Kurucu Başkanı Adviye Bergemann, “Onlarca sektörü doğrudan ya da dolaylı etkileyen geniş yelpazede oyuncusu olan turizm sektöründe ekip olarak hareket etmek durumundayız. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği’ni kurduğumuzda Covid-19 pandemisi henüz başlamamıştı. Ezberlerin bozulduğu bu döneme tanıklık etmeden önce de hızlı nüfus artışı ve tükenen doğal kaynaklar, turizmin orta ve uzun vadede en çok etkilenebilecek sektörlerinden biri olacağına işaret ediyordu. Pandemi ile üzülerek bu endişemizin ne derece yerinde olduğunu deneyimledik. Sürdürülebilir turizmin genel algısı bir turizm çeşidi olması yönünde fakat sürdürülebilir turizm bir turizm çeşidi değildir, politika geliştirme ve uygulama prensibidir. Sürdürülebilir turizm ancak ve ancak bütüncül bir yaklaşımla, kişisel sorumluluk ile kolektif sorumluluğunun kaynaşmasıyla mümkün olacaktır. Ben ve her biri alanında uzman olan arkadaşlarım, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşmak için sürdürülebilir turizmi bir araç olarak teşvik etmeyi amaçlıyor;  farkındalık yaratarak turizm sektörünün tüm profesyonellerini sorumluluk almaya ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Sun Prıncess Kuşadası'nda

Neopolis heykellerine hayran kaldı.

Arşiv