“Suyun Kelebekleri”nin Şampiyonası başladı

  • 0
  • 658
Yazı Boyutu:

Türkiye’de ilk olarak gerçekleştirilen Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Metin Kaplan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halis Köse,  Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş katılımıyla törenle başladı. 40 ilden 64 Kulüp, 250’ye yakın antrenör ve 8 yaş üstü sporcuların katılacağı şampiyona Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermet Akgün Olimpik kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirilecek.
 
Turnuvanın başarılı geçmesini dileyen İzmir Valisi Cahit Kıraç, “ Bizler Sanata, spora, kültüre öncülük etmiş bir şehiriz. Özel sporcularımızın müsabakalarının ilk kez şehrimizde gerçekleştirilmesinden gurur duyuyoruz. Bize bu imkânı veren federasyonumuza hocalarımıza sporcularımıza çok teşekkür ederiz. Bu alanda faaliyet gösteren kuruluşlar birlik içinde olmalıdır. Vücudun tüm fonksiyonlarını çalıştıran yüzme sporunu seçtiğiniz için sporla ilgilendiğiniz için sizleri de tebrik ederim” dedi.
Türkiye en çok önem verilen alanın spor olduğunu belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “İlkleri seven Ege Üniversitesi’nin bu projede olmasından onur duyuyorum. Konu eğitim ise, konu birlikse emek vermek gerekir. Türkiye’de özel sporcular için ilk emeği aileler daha sonra yetiştiriciler ve en son olarak antrenörler verir. Sporcularımız da başarılarıyla bize yeni sorumluluklar yüklediler. Hepinize teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.
Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş, “14 ayrı branşta 5500 sporcumuz var. Her biri hem ülkemizde hem de yurtdışında bizi en iyi şekilde temsil ediyorlar. Ege Üniversitesi’ne bu projeyi gerçekleştirdiği için teşekkür eder, sporcularımıza başarılar dileriz” dedi.
 
“ TÖRENDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI”
Törende Hasan Tahsin İş Okulu ritim Grubu engelliler ritim gösterisi yaptı. Ardından Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu halk oyunu gösterisiyle açılışa renk kattı. Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi solo zeybek gösterisiyle Türkiye Özel Sporcular Yüzme Şampiyonasında 3. Olan Güneş Akyol İstiklal Marş’nın on kıtasını okuyarak katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Şampiyonanın gerçekleşmesinde emeği geçen İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Metin Kaplan, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Halis Köse, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş’e teşekkür plaketi verildi.İZMİR(Ege Ajans/ Ali BAYAT/ Ece SEZEN)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv