Tahribatsız muayene istasyonu ülkemiz için önemli bir kazanç

  • 0
  • 807
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu UçakTeknolojisi Programı Ahmet Eroğlu Eğitim Tesisi’nde yapımı tamamlanan TürkHavacılık ve Uzay Sanayi A.Ş ( TUSAŞ) Tahribatsız Muayene Laboratuarı (NDT)törenle hizmete açıldı.Prof.Dr. Güneş; “ Laboratuarın asıl amacı ulusal bir savunma programıoluşturmaktır” dedi. Törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı BinaliYıldırım kutlama mesajı göndererek tebriklerini iletti.  

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz;  “Ege Modeli olarak tanımladığımız bu projeyiyerel yönetim, hayırseverler ve sanayi işbirliği ile gerçekleştirdik.Havacılıkta neden yokuz sorusu üzerinden çıkarak ortak aklın ürünü olan buprojeyi sizlere takdim ediyoruz. Tahribatsız muayene istasyonu ülkemiz içinönemli bir kazanç.Bina ve hanların temin edilmesinde emeği geçen ESBAŞ,  Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Eroğlu Ailesi, RahmetliKaya Tuncer ve Ailesine şükran borçluyum. Bıkmadan yılmadan yorulmadan Ege Üniversitesi’nin birikimini hareketegeçireceğiz” diye konuştu.

GaziemirKaymakamı Şerafettin Tuğ, “Buradaki her açılışta sevimcim bir kat daha artıyor.Gaziemir ilçemiz yatırımlarla hızla büyüyor. Her geçen gün daha güzel haberleralıyoruz. İlçemiz havacılık sektöründe de marka oluyor” dedi

GaziemirBelediye Başkanı Halil İbrahim Şenol; “ Okulumuzun ilk mezuniyettörenine gittim. Az sayıda öğrenci vardı. Nerede bu arkadaşlarımız dedim.Birçoğu iş başı yapmış çalışıyordu. İnşallah bu projeyle birçok öğrenciyetişecek ve iş sahibi olacak. Bu ülkeye çok faydası olacak. Emeği geçenherkese teşekkür ederim” diye konuştu.

SavunmaSanayi Müsteşarı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş;“  Motivasyonumuz arttıran rektör hocamızateşekkür ediyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarını yurt içindentedarik etme çabasındayız. Üniversitelerimiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ninarasındaki iletişim artıyor” diye ifade etti.

Ege Üniversitesi Ege MeslekYüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H.Semih Güneş, " Üniversitelerinyaşam boyu öğrenme kapsamında yapmış oldukları eğitim öğretim faaliyetlerininyanı sıra toplumsal bir görevi de bulunmaktadır. Bu görevlerinden bir tanesiülkenin ihtiyacı olan iş gücüne eğitimli eleman yetiştirmek için yeniprogramlar açmak ve mevcut programları ihtiyaçlar doğrultusunda bilimselveriler ile güncellemektir. Günümüzde uluslararası pazarda rekabet edebilirhale gelmenin şartlarından birisi, ileri teknolojiye yönelmek ve katma değeriyüksek ürünler üretmekten geçmektedir. Havacılık sektörü, ileri teknolojinin enyoğun kullanıldığı, katma değeri yüksek sektörler arasındadır, özellikle sonyıllarda özel havayollarının büyümeye başlaması, beraberinde havaalanlarının dabüyümesini hızlandırmıştır. Dolayısı ile bu alanda da nitelikli eleman ihtiyacıgün geçtikçe artmaktadır” dedi.

Açılışa;  Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme DaireBaşkanı Bilal Aktaş, Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, Gaziemir BelediyeBaşkanı Halil İbrahim Şenol, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. CandeğerYılmaz,   Türk Havacılık ve UzaySanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özden Argüz ve EMYO Müdürü Prof. Dr. SemihGüneş katıldı.
İZMİR(EgeAjans/Haydar Şahin- Anıl Duran)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv