Tahta Bavul Anadolu yollarında

Kadına Şiddeti erkekte farkındalık yaratarak gündeme taşımayı amaçlayan  #KDN2016 kampanyasının İzmir  final sergisi Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (SİMKAD) tarafından Park Bornova Outlet Center'de gerçekleştirildi. Bir hafta boyunca açık kalacak sergide toplumun her kesiminden erkeklerin kadına şiddete karşı mesajlarına yer veriliyor.

  • 0
  • 1.335
Tahta Bavul Anadolu yollarında
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kadına Şiddeti erkekte farkındalık yaratarak gündeme taşımayı amaçlayan  #KDN2016 kampanyasının İzmir  final sergisi Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (SİMKAD) tarafından Park Bornova Outlet Center'de gerçekleştirildi. Bir hafta boyunca açık kalacak sergide toplumun her kesiminden erkeklerin kadına şiddete karşı mesajlarına yer veriliyor.
 
Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına şiddete farkındalık yaratmak için 1 Martta başlatılan kampanya dokuz ay sürdü. Hazırlanan kampanya materyallerinin yer aldığı bavullar Türkiye'nin dört bir yanına gönderildi. Birçok şehirden, sivil toplum örgütlerinden destek geldi. Kadına şiddete karşı yüzlerce slogan, binlerce resim arasından seçilenler kamuoyuyla  buluşmak üzere Goethe Institut ve Park Bornova Outlet Center Sponsorluğunda bir sergi açıldı. Sergi açılışı öncesi düzenlenen basın toplantısında ise  kampanyanın farkındalık hedefinde ulaştığı noktayı ve bundan sonraki sürdürülebilirliği aktarıldı.
TOBB Kadın Girişimciler İzmir İcra Kurulu  Başkanı ve sergi sponsoru Park Bornova Outlet Center Genel Koordinatörü Aysel Öztezel, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı  Canan Güllü, Goethe Enstitü Müdürü  Dr. Rudolf Bartsch katılımlarıyla gerçekleşen basın toplantısında konuşan SİMKAD Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Gencer, Mart ayından bu yana süren kampanyaya gösterilen ilgiye teşekkür etti. Kişi, kurum ve kuruluşlardan önemli maddi ve manevi destek aldıklarını belirten Gencer, "Yetiştirdiğimiz  kız çocuklarımızı önce aile içinde koruyalım. Erkekten ve şiddetten kırkmadan büyütelim"dedi.
SİMKAD geçen dönem Başkanı Mehtap Tamer ise 10 aydır süren kampanyada önemli mesafe kat edildiğini ancak daha yapılacak çok şey olduğunu vurguladı. Tamer, "Amacımız toplumsal cinsiyet ve kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak. Hedef kitlemiz öncelikle erkekler" dedi. Kampanya modelinin Almanya'dan alındığını belirten Tamer, kadına yaşamına devam edebilecek şekilde yardımın da önemini  vurguladı.

TOBB Kadın Girişimciler İzmir İcra Kurulu  Başkanı ve sergi sponsoru Park Bornova Outlet Center Genel Koordinatörü Aysel Öztezel'de kadının toplumda hak ettiği yere gelerek, şiddetten korunmasının toplumun öncelikli görevi olduğunu, bu konuda yapılması gerekenler için verilecek tüm görevlere hazır olduklarını anlattı. Öztezel, kız çocuklarının daha iyi yetişmesinin bu konuda en önemli çözüm olacağına inandığını belirtti.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı  Canan Güllü, kadına aile içinden ya da geçtiğimiz günlerde Manisa Turgutlu'da 4 aylık hamile kadına  parkta spor yaparken tanımadığı birinden gelen şiddet gibi birçok saldırı olduğunu anlattı. Kadına yönelik şiddetin çözümü konusunda öncelikle erkeğe yöneldiklerini anlatan Güllü, "Şiddet gören kadınlar için bir telefon hattı açtık. Şiddet gören kadının bu telefonu aramasıyla 24 saat güvenlik güçleri desteği, psikolog ve hukuksal destek almasını sağlıyoruz" dedi. Güllü, kadın sığınma evlerinin tek başına çözüm olmadığını buradan çıkan eğitimsiz ve mesleksiz kadının yine şiddet uygulayan erkeğe sığınmaktan başka çaresi bulunmadığını, mesleki eğitim ile bu kadınların ekonomiye kazandırılması için çabaladıklarını söyledi.

SİMKAD
Smirna iş ve Meslek Kadınları Derneği (SİMKAD) 2012 yılından bu yana ‘Kadının İnsan Hakları’ için çalışan bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Dünya genelinde her üç kadından birinin şiddete maruz kaldığı ortaya çıkmıştır. (Fiziksel ve cinsel istismar ile) Şiddet etnik kökeni, dini, kültürü, eğitim düzeyi, yaşadığı toplum ya da ekonomik statüsü ne olursa olsun her kesimden kadının maruz kaldığı evrensel bir olgudur. Ülkemizde kadına yönelik şiddetin her geçen gün artarak devam etmesi ve bu şiddet karşısında kadınların sessiz kalarak kendilerini yalnız ve güçsüz hissetmeleridir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv