Tango danstır. Dans da bir sanat dalıdır

  • 0
  • 1.001
Tango danstır. Dans da bir sanat dalıdır
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz günlerde Adana’da düzenlenen  festivalde “Tango, Zinanın ayakta müzikle yapılan şekli” diyerek protesto eden Adanalı gruba cevap İzmir Karşıyaka’dan geldi.

KAROK Karşıyaka Okur, Kent, Kültür ve Sanat Derneği ve Karşıyaka Demokrasi Akademisi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, Karşıyakalılar “Tango danstır. Dans da bir sanat dalıdır.” Sloganı ile tepki gösterdi. Karşıyaka Çarşı Girişi’nde düzenlenen dans sunumu,  KAROK Başkanı Tufan Atakişi’nin yaptığı  basın açıklamasının ardından etkinlik başladı  ve Karşıyakalı çiftler müzik eşliğinde tango yaparak  “Zinanın ayakta müzikle yapılan şekli” söylemini "Tango danstır, dans da sanattır." diyerek  sanata yapılan saldırıları protesto ettiler.
 
 Basın Açıklaması:
Adana’da yapılan Tango Festivali’ni bir platform “Zinanın ayakta müzikle yapılan şekli” diyerek protesto etti.  Böylesine söylemleri taşıyan bedenlere
-ki beyinleri olduğunu zannetmiyorum-  bu gün Karşıyaka’da Tango yaparak, üstelik ayakta Tango yaparak dansın zina olmadığını anlatmak istiyoruz.

***Tango,
1800’lü yılların başında büyük umutlarla Güney Amerika’ya göç eden Avrupalı işçilerin yabancı oldukları bir kıtada yaşadıklarının müzik ve dansla anlatımıdır. Alt sınıf olarak adlandırılan, fakir ve en temel sosyal haklardan bile yararlanamayan bu insanlar tarafından yaratılmıştır.
Geleceğe ait büyük umutlar ve geçmişten getirilen kültürle, harmanlanarak Tango müziği ve dansı oluşmuştur. Özünde hırçınlık, asilik, küstahlık gibi bazı duygular ile kalp kırıklıkları ve paramparça olan hayaller neticesinde oluşan melankoliyi taşır.
***
Sanatla ilgili her şeyin  belden aşağı yorumlandığı günümüzde, bireylerin hak, irade ve özgürlüklerine gereken saygının göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Tango bir danstır.  Dans ise bir sanat dalıdır. Saygıyla Duyururuz.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Arşiv