Tarihi bando ilk konserinde sakin şehri inletti

  • 0
  • 1.092
Tarihi bando ilk konserinde sakin şehri inletti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Seferihisar Belediye Bandosu ilk halk konserinde SığacıkKaleiçi’nde muhteşem bir geceye imza attı.   1926 yılında Atatürk’ün verdiği 10 Lira’yla kurulan ve 1980yılına kadar faaliyetlerini sürdüren Belediye Bandosu üç yıllık çalışmalarınınardından ilk halk konserini gerçekleştirdi. İlçede gerçekleşen törenlerde sahnealan bando, ilk konserini Sığacık Kaleiçi’nde yaklaşık bin beşyüz kişininönğnde verdi.

 

Şef Fevzi Topuzlu ve Hasan Bülbül öncülüğünde çalışan bando,30 kişilik ekibiyle Sığacık’ta yaklaşık 2.5 saat süren konserinde izleyicilereunutulmaz bir gece yaşattı. 

Gecenin sonunda Seferihisar Belediyesi Başkan YardımcılarıGürhan Özata ve Nilgün Durmazer, koro şefleri Fevzi Topuzlu ve Hasan Bülbül’eçiçek vererek teşekkür etti.

 

SEFERİHİSAR BANDOSU

1926 yılında  Atatürk’ün Çeşme ziyareti sırasında,aranızda zeybek oynayan var mı? sorusu karşılık, ayağa kalkarak zeybek oynayanSeferihisarlı Necati Çınar’ın oyununu çok beğenen ve 10 Lira vererek, bunugençlere öğretin, bando kurun diyen Atatürk’ün talimatıyla bando kurulmuştuBando 11 Nisan 1934’te Atatürk’ü Seferihisar’ın girişinde karşılamıştı. Seferihisar Belediyesi Bandosu 1980 yılına kadar faaliyetlerini sürdürmüştü.

Üç yıl önce Seferihisar Belediyesi tarafından yapılançağrıyla başlayan Bando çalışmaları, çeşitli meslek guruplarından 20 kişininkatılımıyla çalışmalara başlamıştı. Fevzi Topuzlu’nun ve Hasan Bülbül'ünşefliğini yaptığı bando tören ve kutlamalarda Seferihisar’ın üyesi olduğuCittaslow birliğinin logosundan yola çıkılarak turuncu renkli kıyafetlerkullanıyor.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv