Tarımın Geleceği, Geleceğin Tarımı

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) Tarım ve Gıda Bilimleri Fakültesi arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen 31. Uluslararası Tarım ve Gıda Sanayii Bilimsel-Uzmanlar Konferansı, “Tarımın Geleceği, Geleceğin Tarımı” temasıyla çevrimiçi olarak gerçekleşti.

  • 0
  • 654
Tarımın Geleceği, Geleceğin Tarımı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) Tarım ve Gıda Bilimleri Fakültesi arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen 31. Uluslararası Tarım ve Gıda Sanayii Bilimsel-Uzmanlar Konferansı, “Tarımın Geleceği, Geleceğin Tarımı” temasıyla çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki iş birliklerinin en güzel örneklerinden biri olan konferans, “Tarımın Geleceği, Geleceğin Tarımı” temasıyla dünyanın dört bir yanından bilim insanı, uzman ve yetenekli genç araştırmacıyı bir araya getirdi. Açılış konuşmasını EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum’un gerçekleştirdiği konferansta katılımcılar, bölgesel ve küresel araştırma deneyimlerini aktardı. Konferans kapsamında Saraybosna Üniversitesi Tarım ve Gıda Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Brka da tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

“Daha fazla tarımsal araştırma yapmalıyız”
Konferansın amacının verimlilik, kaynak paylaşımı ve tekrarı önlemek için ortak bilgi havuzu oluşturmak olduğunu söyleyen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, “Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi koşulları, bizleri geleceğin tarımını düşünmeye sevk etti. Yükseköğrenim kurumlarımızda daha fazla tarımsal araştırmaya ihtiyaç olduğuna inanıyorum.  Bilgi ve yeniliğin önemini hatırladığımız bu süreçte, 21. yüzyılın en büyük sorunu olan yoksullukla mücadele ve biyolojik çeşitliliğin korunması, Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedeflerine yansıdı. Bu çerçevede ziraat, geçmişte insan uygarlığının gelişmesinde nasıl kilit rol oynadıysa, kongrede sunulan zirai araştırmaların da aynı şekilde gelecek için kilit rol oynayacağına inanıyorum. Bu konferansın Türkiye ve Bosna-Hersek arasında belirli konularda ve araştırma alanlarında bilimsel fikir alışverişi için uygun bir ortam sağlamasını, yeni araştırmalara ilham vermesini ve daha yakın iş birliği için yeni bağlantılar kurulmasını, katılımcıların konularla ilgili bilimsel bilgilerinin artmasını ve araştırmacıların zihinlerinde yeni sorular oluşmasına vesile olmasını diliyorum. Kongrenin gerçekleşmesine katkı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

İki gün süren konferans süresince dünyanın çeşitli ülkelerinden araştırmacılar ve akademisyenler, tarım ve gıda endüstrisinde bölgesel ve küresel deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv