‘Tasarım Sandığı’ çocuklar için açıldı

  • 0
  • 655
‘Tasarım Sandığı’ çocuklar için açıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli çocuklar, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Tasarım Sandığı’ atölyesinde hayallerini çizdi. Tahta valiz, kurmalı eski saatler, daktilo, gaz lambası, kahve değirmeni, eski radyo, pikap, el terazisi ve film kutusu gibi eski eşyaları inceleyen minikler, seçtikleri bir nesneyi ‘ben olsam böyle tasarlardım’ diyerek yeniden çizdi.

 

Polonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 600. yıldönümü dolayısıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi evsahipliğinde düzenlenen “Haydi Oynayalım! Polonya’dan Çocuklar için Tasarım Sergisi” kapsamında gerçekleştirilen ‘Tasarım Sandığı’ başlıklı tasarım atölyesi, minik katılımcılardan yoğun ilgi gördü. İlki 31 Ekim’de, ikincisi ile 15 Kasım’da eğitimci Seyhan Deniz Reis eşliğinde düzenlenen atölye çalışmasına toplam 57 çocuk katıldı. Yeni nesli eski dönemin tasarım ürünleri ve tasarım fikriyle tanıştırmayı hedefleyen  çalışmada tahta valiz, kurmalı eski saatler, daktilo, gaz lambası, kahve değirmeni, eski radyo, pikap, el terazisi ve film kutusu gibi eski eşyalar sergilendi. Tasarım atölyesine katılan çocuklar, eskiden kullanılan tasarım ürünlerini yenileriyle karşılaştırıp seçtikleri bir nesneyi ‘ben olsam böyle tasarlardım’ diyerek yeniden çizdi.

Adam Mickiewicz Enstitüsü’nün yönettiği Polonya Kültür Bakanlığı web sayfası tarafından hazırlanan, Türkiye ile Polonya’daki tasarım endüstrileri arasında işbirliği olanağı da yaratması beklenen “Haydi Oynayalım! Polonya’dan Çocuklar için Tasarım Sergisi”, 30 Kasım’a kadar her gün 11.00-18.00 saatleri arasında gezilebilecek. Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi, sergi sona erdiğinde de “Tasarım Sandığı Atölyesi” etkinliğini sürdürecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv