Tasarım ve estetik için 10 kişilik özel ekip

Şehir estetiğini geliştirmek, nitelikli yaşam alanlarının oluşmasına katkı sağlamak ve çevreci tasarımlarla atıl alanları canlandırmak amacıyla çalışmalar yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 10 akademisyenin yer aldığı “Kent ve Tasarım: İzmir Lab” adlı özel bir platform kurdu.

  • 0
  • 1.209
Tasarım ve estetik için 10 kişilik özel ekip
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Şehir estetiğini geliştirmek, nitelikli yaşam alanlarının oluşmasına katkı sağlamak ve çevreci tasarımlarla atıl alanları canlandırmak amacıyla çalışmalar yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 10 akademisyenin yer aldığı “Kent ve Tasarım: İzmir Lab” adlı özel bir platform kurdu. Şimdiye dek Balçova, Alsancak ve Urla gibi birçok noktada tasarım çalışması yapan İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin bünyesinde kurulan “Kent ve Tasarım: İzmir Lab”, yeni projelerle kentin gelişimine destek verecek, yerel yönetimlere de alternatif sunacak. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, “İzmir’in vizyonu ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yapacak olan akademisyenlerimiz, şehrimizin estetik ve mimari açıdan gelişmesine ciddi katkı sağlayacak” dedi.

İEÜ’nün şehircilik ve kentsel tasarım alanında uzman akademisyenlerinin bulunduğu “Kent ve Tasarım: İzmir Lab”, proje üretmenin yanı sıra 6 söyleşiden oluşan video serisi de düzenleyerek önemli isimleri İzmirlilerle buluşturacak. Ayda bir kez, çarşamba günü yapılacak ve farklı sektörlerden kişilerin konuk olacağı seminerler, Youtube üzerinden canlı yayınlanacak. “Kent ve Tasarım: İzmir Lab” söyleşilerinin ilkinde, İEÜ Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Arda, ünlü tasarımcı ve yönetmen Miraç Güldoğan’ı konuk edecek. 3 Şubat 2021 Çarşamba saat 16:00’da, İzmir Ekonomi Üniversitesi Youtube kanalından canlı yayınlanacak olan söyleşide; kent kimliği, İzmir’in markalaşma süreci, İzmir fontunun tasarlanması, tasarımın kente ve kentlinin yaşamına katkıları gibi pek çok konu ele alınacak.

İZ BIRAKAN PROJELER
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, İzmir’in kentsel gelişim sürecine katkı sağlayacak projeler geliştirdiklerini söyleyerek, “Üniversite olarak, İzmir’e değer katacak; hem vatandaşın hem kurumların ihtiyaçlarını giderecek çalışmalar gerçekleştirmek, önceliklerimiz arasında yer alıyor. Kent ve tasarım üzerine farklı ölçeklerde yürütülecek çalışmalar, şehrimizin marka değerinin yükselmesi, vizyonunun daha da genişlemesi açısından çok önemli. Üniversitemizin şehircilik ve tasarım konularında kendini kanıtlamış değerli akademisyenlerinin, iz bırakan projelere imza atacağına inanıyorum. Türkiye’de, üniversite-şehir bütünleşmesinin ilk modeli olan Kampüsİzmir konseptini genişleterek uygulamaya devam ediyoruz” dedi.

İZMİR İÇİN ÜRETECEĞİZ
İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun ise, “Oluşturduğumuz ‘Kent ve Tasarım: İzmir Lab’, kentsel çalışmalar ve tasarım konularında yapılan araştırmaların, üretilen politikaların ve yürütülen projelerin mekânsal, çevresel, sosyal ve kültürel açılardan tartışılması, geliştirilmesi ve paylaşılması amacıyla konumlanmış bir platform. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri olarak kurduğumuz bu platform ile tasarım alanında çalışan ve üreten akademisyenlerin, tasarımcıların ve bilim insanlarının; kente dair fikirlerini, projelerini ve eleştirilerini paylaşabilecekleri bir ortam oluşturmayı da hedefledik. Fakülte olarak bugüne kadar fark yaratan birçok projenin içinde yer aldık. Bundan sonra da İzmir için üretmeye, bilgi gücümüzü kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

EKİPTE KİMLER VAR?
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner, Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Deniz Deniz ve Dr. Onur Mengi, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Özgen Osman Demirbaş ve Dr. İpek Kaştaş Uzun, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Arda, Mimarlık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre Gönlügür, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Sena Adalı ve Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Aybüke Taşer.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv