Tasarımda şov zamanı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Agora Alışveriş Merkezi’nde moda şöleni yaratacak.  Öğrenciler, deneysel ürünlerden film kahramanlarına dek tasarladıkları giysileri, 10 Mart, Cuma günü saat 18.00 ve 20.00’de iki ayrı defilede sergileyecek.

  • 0
  • 734
Tasarımda şov zamanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Agora Alışveriş Merkezi’nde moda şöleni yaratacak.  Öğrenciler, deneysel ürünlerden film kahramanlarına dek tasarladıkları giysileri, 10 Mart, Cuma günü saat 18.00 ve 20.00’de iki ayrı defilede sergileyecek. 40 öğrencinin 95 farklı tasarımını podyuma taşınacak. Öğrenciler, aynı zamanda “Defile Organizasyonu ve Koreografisi” dersinin yansımasını da gerçekleştirerek tüm organizasyonu baştan sona yapacak.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, son sınıf öğrencilerinin sanatçı ve sanat akımlarını tasarımlara dönüştürdüğünü söyledi. Öğrencilerin, öğretim görevlileri Özge Dikkaya Göknur ve Jörn Fröhlich tarafından yürütülen tasarım stüdyosunda çalıştığını belirten Prof. Dr. Bulgun, “Öğrencilerimiz, bir sanatçı veya 20. yüzyıla ait bir sanat dönemini inceledi. Hazırladıkları projede 20. yüzyıl sanatının moda tasarımı üzerine bırakabileceği etkiler üzerine yoğunlaştı. Araştırmaları, dört gösteri parçasından oluşan deneysel bir koleksiyona dönüştü. Öğrencilerimiz, çalışmalarını Öğretim Görevlisi Jovita Sakalauskaite Kurnaz ile de tekstil tasarımlarına dönüştürdü. Tasarımları, İzmir Ekonomili Öğrenciler, podyuma taşıyacak” dedi.

‘Denim projesi de yer alacak’
Öğrencilerin sektörle ortak çalışması sonucu denim projesi hazırladığını da aktaran Prof. Dr. Bulgun, bu yıl 3. sınıf öğrencilerinin de popüler ve ikonik kıyafetler, film kahramanlarından oluşan tasarımlar oluşturduğunu kaydetti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Gelinlik Fuarı sektöre can suyu oldu

23 yılda üç marka

Arşiv