TASARIMIN KÜRESEL GÜCÜ; İZMİR EKONOMİ’DE!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, dünyanın dört bir yanından tasarım fakültelerinin yer aldığı Cumulus Platformu’na üye oldu. Amerika’dan Avustralya’ya, Çin’den Güney Kore’ye dek farklı ülkelerden üyesi bulunan platformda, İEÜ partnerleriyle uluslararası çalışmalarına damgasını vuracak.

  • 0
  • 1.213
TASARIMIN KÜRESEL GÜCÜ; İZMİR EKONOMİ’DE!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, dünyanın dört bir yanından tasarım fakültelerinin yer aldığı Cumulus Platformu’na üye oldu. Amerika’dan Avustralya’ya, Çin’den Güney Kore’ye dek farklı ülkelerden üyesi bulunan platformda, İEÜ partnerleriyle uluslararası çalışmalarına damgasını vuracak. Sekretaryası Fillandiya’da bulunan platforma Ege Bölgesi’nden katılan ilk kurum olan İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, İzmir’i tasarım alanında uluslararası arenaya tanıtacak.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, platformun birçok yeniliği de beraberinde sunduğunu, akademisyen ve öğrenci değişimlerinin artacağını kaydetti. Platforma dünyanın dört bir yanından tasarım fakültelerinin üye olduğunu belirten Prof. Dr. Bulgun, “Yılda 2 defa konferans yapılıyor ve aday ülkeler katılıyor. İngiltere’de katıldığımız konferansta üyeliğimiz kabul edildi. Burada hem üniversitemizi hem ülkemizi temsil ettik. Konferansta fakültemizi tanıttık, etkinliklerimizi anlattık. Hatta etkinliklerimizi bir masa örtüsü şeklinde bastık. Sunumda bu da dikkat çekti ve çok beğenildi” dedi.

‘İşbirlikleriyle renkleniyoruz’
Platformun amacının tasarım eğitimi ve kalitesini yükseltmek, çalışmalara, yarışmalara alt yapı sağlamak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bulgun, platform sayesinde akademisyen ilanlarının da verildiğini söyledi. Kurumların kadrolarına ulaşabildiklerini, farklı alanlarda çalışma yapanların buluştuğunu anlatan Prof. Dr. Bulgun, “Platforma üye üniversiteler, tasarım enstitüleri ile ortak uluslararası proje geliştirme olanağı buluyor. Erasmus ile entegre değişim programları yapabileceğiz. İzmir’in tanıtımı için büyük bir fırsat oluştu. Projelerimiz uluslararası partnerlerle daha da renklenecek” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv