Taşınacak ağaçların yerine daha fazlası dikilecek

  • 0
  • 555
Taşınacak ağaçların yerine daha fazlası dikilecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka tramvay çalışmaları nedeniyle tescilli palmiyeler dışındaki bir grup ağacı “zarar görmeden” taşıma kararı aldı. Bölgedeki yeşil doku, tramvay çalışması sonrasında dikilecek yeni ağaçlar ve peyzaj düzenlemesiyle daha da zenginleştirilecek.

“Çevre dostu” toplu ulaşım aracı tramvaylara ilişkin yapım çalışmalarını Karşıyaka ve Konak olmak üzere iki koldan sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, güzergah üzerinde kalan ağaçları da zarar görmemesi için yeni yaşam alanlarına taşıyor.

Karşıyaka tramvayı hat döşeme çalışmalarının sahile ulaşması nedeniyle bölgede  kapsamlı ağaç tespiti yapan Büyükşehir Belediyesi, tescilli palmiye ağaçlarını koruyarak diğer ağaçları “zarar görmeden taşıma” kararı aldı.

Buna göre mevcut hat üzerinde kalan Karşıyaka sahil kara tarafındaki 19 adet turunç, 10 adet zakkum, 1 adet Kıbrıs akasyası, 2 adet mimoza ile deniz tarafında Karşıyaka İskele’ye kadarki kısımda bulunan  4 adet okalüptüs, 10 adet selvi, 1 adet hurma, 1 adet alev ağacı, 2 adet akasya, 24 adet karabiber ve 12 adet mimoza ağacı, önümüzdeki günlerde özenle yerinden alınıp Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı fidanlığına taşınacak. Taşınan ağaçların bulunduğu bölümler ve çevresinin yeşil dokusu, İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi kapsamında yapılacak yeni tasarım, peyzaj düzenlemeleri ve nitelikli uygun ağaçlarla daha da zenginleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bostanlı-Alaybey arasındaki sahil şeridini yenileme çalışmaları ise devam ediyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv