Tayland'a davet edildi

İspanya’nın Valensiya Kenti’ndeki Politeknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde doktora eğitimini tamamlayan İzmirli viyola sanatçısı Nehir Akansu, Uluslararası Viyola Kongresi ve Festivaline gönderdiği 2 eseri kabul görüp Tayland’a davet edildi. Akansu destek bulursa Uluslararası Viyola Kongresi ve Festivaline katılacak.

  • 0
  • 765
Tayland'a davet edildi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İspanya’nın Valensiya Kenti’ndeki Politeknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde doktora eğitimini tamamlayan Nehir Akansu, Uluslararası Viyola Kongresi ve Festivaline gönderdiği 2 eseri kabul görüp Tayland’a davet edildi.

İzmir Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuar’ının viyola bölümünde Zeliha Özel’in kursiyer öğrencisi olarak başladığı müzik yaşamı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda devam etti. ERASMUS ile Macaristan Bedapeşte Kenti’nde 200 yıllık dünyaca ünlü Franz Liszt Müzik Akademisi´ni kazanan Nehir Akansu, Paris’teki Sorbonne Üniversitesi’nin orkestrasında 3 yıl görev aldı. İspanya’nın Valensiya Kenti’ndeki Berklee Üniversitesi’nde dünya müzikleri üzerine yüksek lisansını tamamladı. Doktara eğitimini sürdürdüğü sırada dünyanın değişik ülkelerindeki orkestralarına davet edilerek Türkiye’yi temsil etti.

Bu yıl Tayland´da düzenlenecek olan 48. Uluslararası Viyola Kongresi ve Festivali için gönderdiği disiplinler-arası viyola, piyano, modern dans ve görsel sanatın buluştuğu bir beste ile caz doğaçlama üzerine yapacağı bir çalıştay kabul gördü. Dünyanın her yerinden davet edilen ünlü viyolacıların buluştuğu kongre ve festivale davet edilmekten çok mutlu olduğunu söyleyen İzmirli Nehir Akansu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, “Bütün ümidim gençliktedir” sözü benim yaşamımda yol gösterici oldu. Bir Türk kızı olarak ve özellikle klasik müzik alanında böyle önemli bir organizasyona davet edilmek gurur verici. Bana inanan başta annem ve babam olmak üzere bende emeği geçen bütün öğretmenlerime yürekten teşekkür ediyorum” diyen İzmirli sanatçı, Madrid-Bangkok arası uçak ulaşım masrafları için sponsor arayışında olduğunu ve İzmirli hemşehrilerinin destekleyeceğihe inandığını ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

Arşiv