TEGV Legostar Ekibi İstanbul’ un “Yükselen Yıldız”ı Oldu

  • 0
  • 999
Yazı Boyutu:

Amacı çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmek, bu alandaki yaratıcılıklarını geliştirmek olan uluslararası First Lego Ligi’ nin (FLL) bu yılki yerel turnuvalarında “ Özdeğerler “ kupası alarak İstanbul’ da yapılan ulusal Turnuvaya gitmeye hak kazanan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) İzmir Çiğli Eğitim Parkı takımı Legostar İstanbul’ daki turnuvada  “ Yükselen Yıldız “ kupasını alarak İzmir’ döndüler.
 
9-16 yaş arası çocukların takımlar halinde yarıştığı FLL turnuvalarında, katılan takımlardan belirlenen global bir problemin çözümüne yönelik proje geliştirmeleri bekleniyor. Çalışmalarını tamamlayan takımlar bir seri görevi yerine getirmek üzere robotlarını tasarlıyor ve programlıyorlar. Sonrasında takımlar çalışmalarını ve tasarımlarını jüri üyeleri ile paylaşıyorlar. Her yıl farklı bir temayı işleyen FLL, bu yıl "Yaşlı Nüfusa, Genç Çözümler" temasını ele alıyor. Turnuvalara katılan takımlar çalışmaları sırasında; takım olmayı, yaşlıların günlük hayatta yaşadıkları ve karşılaştıkları sorunları, bu sorunları nasıl önlemler alındığı veya alınmadığını öğreniyorlar.
 
16-17 Mart tarihlerinde İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Kampüsü' nde gerçekleşen ve 42 takımın yer aldığı FLL Türkiye Ulusal Turnuvasına katılan TEGV İzmir Çiğli Eğitim Parkı takımı Legostar yorucu ama bir o kadar da eğlenceli geçen yarışmaların sonunda “ Yükselen Yıldız Ödülü “ alarak İzmir’ e döndüler. Çocuklar birbirinden etkileyici projeler ve çok çeşitli robot tasarımları ile pit alanında yerlerini aldılar. Legostar takımı “ Oturmaya mı Geldik? “ sloganı ile pekiştirdikleri projelerini yaygınlaştırabilmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Kaymakamlığı ve EXPO’ dan da büyük destek gördüler.
 
FLL turnuvalarının amacı; çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirirken onların sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere ve doğaya saygılı birer birey olmalarına katkıda bulunmaktır. Her sezon toplumsal anlamı olan bir tema belirlenerek oluşturulan takımlara özgün bilimsel bir araştırma yaptırılan organizasyonda, Lego Mindstorms teknolojisi ve Lego Education ürünlerini kullandırılarak robotik tasarımlar yaptırılıyor. Çocuklar, takım halinde çalışmayı öğrenirken enerji dolu yoğun bir deneyim yaşıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv