Teknoloji kampı

  • 0
  • 685
Teknoloji kampı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi, Uluslararası Yarı İletken Teknolojileri Konferansı düzenledi. 15 ülkeden 100’ü aşkın araştırmacı katıldı. Teknolojiye yön veren isimler, gelecekte bizi bekleyen yenilikler hakkında bilgi verdi.

Gediz Üniversitesi, dünya çapındaki bilimsel toplantılarına yenisini ekledi. Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından Uluslararası Yarı İletken Teknolojileri Konferansı (International Semiconductor Science and Technology Conference - ISST2015) düzenlendi. Kuşadası Sealight Resort Otel’de 3 gün süren organizasyona 15 ülkeden (ABD, Kanada, Hindistan, Mısır, İran, Irak, Tayvan, Cezayir, Fransa, Güney Kore, İngiltere, İsveç, Pakistan, Slovakya ve Türkiye) nanoteknoloji, kontrol sistemleri, biomedikal, haberleşme teknolojileri, savunma sanayi, yenilenebilir enerji ve sensörler üzerine çalışan 100’ü aşkın bilim insanı katıldı.

ABD’nin Kaliforniya Üniversitesi’nde görevli Dünya Teknoloji Ödülü sahibi Prof. Dr. Aydoğan Özcan, Ohio Üniversitesi’nden Prof. Dr. Savaş Kaya ve Kanada Waterloo Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Yavuz gibi yurtdışında görev yapan Türk bilim adamları bir araya getirildi. Dünya çapında bilinen Brooklyn College’den Prof. Dr. Raymond Tung, Waterloo Üniversitesi’nden Prof. Dr. Omar Ramahi ile Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Efeoğlu, Bilkent Üniversitesi’nden Necmi Bıyıklı, ODTܒden Doç. Dr. Emrah Ünalan ve Yrd. Doç. Dr. Alpan Bek de yer aldı.

Daha güzel yarınlar için
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, teknolojiye yön veren isimleri buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Prof. Dr. Çevik, “İmza attıkları buluşlarla hayatımızı kolaylaştıran, insanlığın ilerlemesini sağlayan bilim insanlarını yürekten kutluyoruz ve alkışlıyoruz. Böyle toplantılarla bilimdeki ilerlemelere katkı sağlamaktan da gurur duyuyoruz. Her şey daha güzel yarınlar için” dedi. Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Batar, teknolojinin soluksuz bir yarış içinde olduğuna değindi, “İlk bilgisayar o kadar ağırdı ki, icat edenlerin en büyük hayali bu ağırlığı 1.5 tona indirebilmekti. O hayalle başlayan serüven, bugün bilgisayarları cebimize sığdıracak boyuta getirdi” diye konuştu.
ISST2015 Koordinatörü Gediz Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Bayam da tanınmış bilim insanlarıyla genç araştırmacıları, elektronik sektörünü ve öğrencileri yan yana getirdikleri konferansın önemine dikkat çekti. Yrd. Doç. Dr. Bayam, akıllı cep telefonlarından bilgisayarlara teknolojideki son noktanın 3 gün boyunca ele alındığını, teknolojide bizi bekleyen yeniliklere de ışık tutulduğunu dile getirdi, şunları söyledi:

İşte bunlar konuşuldu
“Bir süre sonra elektrik enerjisi kablosuz olarak transfer edilebilecek. Enerji iletiminde yepyeni bir sayfa açılacak, elektrik transfer maliyeti azalacak. Güneşten daha çok enerji elde edilmesi için de çalışmalar yürütülüyor. Bu amaçla güneşin elektromanyetik dalgalarının uzayda toplanması hedefleniyor. Elektronik devreler de gelecekte kağıt üzerinde uygulanacak ve bu sayede tüm elektronik ürünlerin maliyeti azalacak. Yeni nesil elektronik devreler ile çipler insan vücuduna da yerleştirilebilecek ve başta sağlık olmak üzere farklı amaçlar için kullanılabilecek.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fotoğrafçılığın püf noktaları “genç gözlerle” ele alındı

Yükseköğretimin Oscar’ı İzmir Ekonomi’de

Bedia Akartürk kulakların pasını sildi

“Doğu Türkistan’da Asimilasyon ve Soykırım” anlatıldı

Mutfakta Başarı Tesadüf Değil

Doğa Dedektifleri İş Başında

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg