Yazı Boyutu:
Gediz Üniversitesi, teknolojideki atılımlarıyla dikkatleri çekenGüney Koreyle bilim köprüsü kurdu. Bu ülkenin dünya çapındaki üniversitelerindenHankuk, Türkiyeden ilk kez bir vakıf üniversitesiyle işbirliği yaptı. Böyleceortak bilimsel çalışmalar yürütülmesi için tarihi bir adım atılmış oldu...
Gediz Üniversitesi, teknolojideki Güney Kore mucizesiniülkemize taşımak için harekete geçti. Elektronikten otomotive birçok dünyamarkası çıkaran, özellikle akıllı teknolojiye damgasını vuran bu ülkeylebilimsel ortaklık kuruldu. Güney Korenin dünya çapındaki üniversitelerindenHankuk ile çok yönlü işbirliği anlaşması imzalandı. Hankuk, Türkiyeden ilk kezbir vakıf üniversitesiyle işbirliğine gitmiş oldu. Böylece bu ülkenin kapılarıGediz Üniversitesi araştırmacılarına ve öğrencilerine açıldı. Teknolojidekiyenilikler yerinde görüleceği gibi, birlikte ortak çalışmalar yürütülecek,projeler geliştirilecek. Bilimsel faaliyetlerin yanı sıra Gediz ÜniversitesiTürkçe Öğretim Merkezi, Güney Koreli gençlere Türkçe öğretecek, öğrenci ve akademisyendeğişimi de gerçekleştirilecek.
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Türkiyenin Kore savaşınaverdiği askeri destek nedeniyle 2 toplum arasında özel bir bağ olduğunun altınıçizdi. Prof. Dr. Çevik, bu yakınlığı bilimsel işbirliğine dönüştürmekistediklerini ve ilk adımı attıklarını dile getirdi, şunları söyledi:
Birlikten güç doğacak
Milli geliri 28 bin dolar civarında olan, teknolojikgelişmelerin son yıllardaki merkezleri arasına giren Güney Kore, ülkemiz içiniyi bir örnek. İki ülke insanı arasındaki sıcak ilişkileri ortak projelere veortak başarı öykülerine çevirebiliriz. Bunun bir yolu da üniversitelerdengeçer. İşte bu bilinçle geleceğe bakıyoruz. İşbirliği için Gedizi seçen HankukÜniversitesinin yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Uzakları yakın edecekve araştırmacılarımıza yeni ufuklar açacak bu anlaşma, Türkiye-Güney Koreilişkilerinin geleceğe güçlenerek taşınmasında da köprü vazifesi görecek.
Gediz Üniversitesiyle anlaşma imzalamak üzere İzmire gelenHankuk Üniversitesi Orta Asya Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sang CheolKim ve Prof. Dr. Park Ji Won da bu birliktelikten güç doğacağını ifade etti.Hem Türkiyeye hem de Gedize övgülerde bulunan Prof. Dr. Kim, şöyle konuştu:Türkiyeyle iş yapan, burada yatırımı bulunan Güney Koreli işadamlarının büyükbölümü üniversitemizin mezunu. Onlar aracılığıyla da ülkenizi iyi tanıyoruz,birçok ortak yönümüz var. Birlikte güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz.Ülkeme döner dönmez yapacağım ilk iş, Gedizle işbirliğimizi daha dageliştirmenin yollarını aramak olacak.
LGnin eski yöneticisi
Güney Koreli dünyacaünlü elektronik markası LGnin eski yöneticilerinden ekonomist Prof. Dr. ParkJi Won da Gediz Üniversitesinin bilimsel altyapısının ve gelecek hedeflerininkendilerini etkilediğini kaydetti. Prof. Dr. Won, Türkiyenin gelişimindeGediz gibi teknolojiye ve değişime önem veren, bilime yatırım yapanüniversiteler itici güç olacaktır diye konuştu.
Güney Koreli dünyacaünlü elektronik markası LGnin eski yöneticilerinden ekonomist Prof. Dr. ParkJi Won da Gediz Üniversitesinin bilimsel altyapısının ve gelecek hedeflerininkendilerini etkilediğini kaydetti. Prof. Dr. Won, Türkiyenin gelişimindeGediz gibi teknolojiye ve değişime önem veren, bilime yatırım yapanüniversiteler itici güç olacaktır diye konuştu.










