Temiz Toprağı Geleceğe Miras Bırak

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi yürütücülüğünde, EÜ Ziraat Fakültesi ile EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) paydaşlığında hazırlanan “Temiz Toprağı Geleceğe Miras Bırak” projesi hayata geçirildi. Geleceğe temiz toprak bırakmak amacıyla hazırlanan içeriklerde, toprağın nasıl korunması gerektiği ile kurumsal ve bireysel olarak nelerin yapılabileceği anlatıldı.

  • 0
  • 595
Temiz Toprağı Geleceğe Miras Bırak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı ve Medya Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’in yürütücülüğünde “Temiz Toprağı Geleceğe Miras Bırak” projesi hazırlandı. Proje kapsamında hazırlanan videolar Ege Üniversitesi Televizyonunda yayınlandı. Temiz toprağın önemi ve toprağın nasıl korunması gerektiği konularının işlendiği proje ile ilgili bilgi veren Dekan Prof. Dr. Gültekin, “Toprak bize atalarımızdan miras kalan en değerli hazinelerden bir tanesi. Oluşumu yıllarca süren toprağın insan faaliyetleri sebebiyle kaybedilmesi maalesef dakikalar içinde olmaktadır. Gerek sağlıklı nesillerin devamı gerekse yaşanabilir bir dünya için toprağımıza düşündüğümüzden daha fazla değer vermeli ve onu korumalıyız. Bizim geleceğe bırakacağımız en değerli hazine temiz topraktır. Bu sebeple Ziraat Fakültemiz ile güçlerimizi birleştirdik. Ziraat Fakültemizin bu konu hakkındaki bilgi birikimini, medya aracılığıyla topluma sunmak ve bu alanda farkındalık oluşturmaya çalışmak bizim kutsal görevlerimizden biridir” dedi.

EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel, toprağın doğadaki tüm canlılar için önemine vurgu yaparak, toprağın değerli ve vazgeçilmez bir unsur olduğunun, toprağın dolaylı ve doğrudan birçok faktöre maruz kalarak olumsuz etkilendiğinin altını çizdi. Bunun için etkinlikler düzenleyerek, projeler üreterek toprağın temizlenmesine ve verimli kullanımına katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Dekan Prof. Dr. Yücel, “Ekonomik, toplumsal veya bireysel kalkınmaya destek vermek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Kısa klip halinde hazırlanan videonun sunumunu üstlenen Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulsen Özen de artan nüfusla birlikte gıda talebinin de arttığını, verimli arazilerinin dünya üzerinde bozulduğunu, uygun olmayan sulama yöntemlerinin kullanılmasının toprak açısından olumsuz sonuçlar oluşturduğunu vurguladı.

Projenin koordinatörlüğünü ve kurgusunu EÜ Doktora Öğrencisi Hülya Arslaner Hamarat, kameramanlığını Tolga Geç, yayın sorumluluğunu Yasemin Kuleyin, yönetmenliğini Ayşe Alpak, sosyal medya tasarımını Ozan Ahmet Aytemur, jeneriğini Mirkan Okulmuş ve promter operatörlüğünü Meryem Tavan’ın üstleniyor. İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Arşiv