TEOG için görmeyenlerin gözü oldular

  • 0
  • 549
TEOG için görmeyenlerin gözü oldular
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu (YASOS) üyesi öğrenciler, görme engelli öğrencilerin sınavlara hazırlanırken büyük sıkıntısını yaşadığı sesli deneme sınavı kitabı eksikliğini gidermek için harekete geçti.  Yaşarlı gençler, Aşık Veysel Görme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı için kullanacakları deneme sınavlarını seslendirdi.
 
Görme engellilerin, özellikle TEOG, üniversite, kamu personeli seçme gibi sınavlara hazırlanması için yeterli test kitabı bulunmadığını belirten YASOS Başkanı Berk Özşenoğulları, topluluk olarak bu eksikliği gidermek amacıyla yola çıktıklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl başladıkları bu etkinlikte, Bornova’daki Aşık Veysel Görme Engelliler Ortaokulu’na gidip nasıl yardımcı olabileceklerini sorduklarını kaydeden Özşenoğulları, bu yıl da görme engelli kardeşleri için deneme sınavlarını seslendirdiklerini anlattı. Berk Özşenoğulları, “Görme engellilerin lise veya üniversite sınav hazırlığına yönelik sesli kitap bulmaları çok güç. Öğrencilere yardımcı olabilmek amacıyla okula gidip destek olmak isteğimizi ilettik. Görme engelli öğrencilerle birlikte çalışabileceğimizi ve deneme sınavı kitapçıklarını, sesli kitap haline getirebileceğimizi söylediler. Geçen yıl ilkini yapmıştık, bu yıl yeniden yardım etmek istedik. 16 kişi, görme engelli kardeşlerimizle birlikte deneme sınavlarını seslendirdik. Bunu da onların isteği gibi, kişiye özel olarak, birlikte yaptık. Bu projeyi sürdürmeyi hedefliyoruz. Çünkü özellikle ders kitapları ve deneme sınavı alanında buna çok ihtiyaçları var” dedi.
 

ONLARIN GÖZÜ OLMAYA ÇALIŞTIK
Başkan Özşenoğulları, görme engelliler okulunda yalnızca kitap seslendirmediklerini, öğrencilerle birlikte güzel vakit de geçirdiklerini belirterek, “Onların hayatta karşılaştığı güçlükleri görmek için gözümüzü kapatıp birlikte top oynadık. Bu kez de görme engelli kardeşlerimiz bize yardımcı oldular. Ben ve arkadaşlarım için unutulmaz bir deneyim oldu. Amacımız, oradaki kardeşlerimizin de bizim gibi sınavlarda başarılı olup üniversite eğitimi alabilmeleri” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv