Tepecik’deki Kas Hastaları Artık Otobüs Beklemeyecek…

İzmir Kuzey KHB. Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kas hastalarına, ulaşımda yaşadıkları sorunları gidermek amacıyla hastane yönetimi tarafından özel servis aracı alındı.

  • 0
  • 1.293
Tepecik’deki Kas Hastaları Artık Otobüs Beklemeyecek…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kuzey KHB. Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören kas hastalarına, hastaneye geliş ve gidişlerinde ulaşımda yaşadıkları sorunları gidermek amacıyla hastane yönetimi tarafından özel servis aracı alındı.

Ülke genelinde Sağlık Bakanlığı’na ait kamu hastaneleri içerisinde 12 merkezden biri olan Tepecik EAH Kas Hastalıkları Merkezi’nde 650 kas hastası tedavi görüyor. Bu hastaların tedavi ve kontrolleri için hastaneye ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla hastane yönetimi tarafından engelli kullanımına uygun özel servis aracı alındı. Otomobil mühendisleri tarafından özel olarak dizayn edilen araca,  hidrolik asansör sistemi ve tekerlekli sandalye emniyeti için özel kilit sistemi yapıldı. İki ayrı tekerlekli sandalyenin sığabileceği şekilde tasarlanan araca ayrıca hasta yakınlarının refakat edebilmesi için koltuklar yerleştirildi. Tekerlekli sandalye olmaksızın 7 hasta kapasitesine sahip araç çift klima ve hasta güvenliği için kamera sistemi ile donatıldı.

Kas Hastalıkları Merkezi Doktoru Bakiye Tuncay “Merkezimizde 650 hastamız tedavi görüyor. Hastalarımızın yüzde 50’sinden fazlası kendi başlarına hareket edemez durumda. Bu hastaların hastaneye gelip gitmesi büyük bir problem oluşturuyordu. Hastalarımız artık temin edilen bu özel nakil aracı ile evlerinden hastaneye, tedavi ve kontrolleri sonrasında da evlerine daha rahat dönebilecekler.” dedi.

Merkezde 2003 yılından beri tedavi gören 17 yaşındaki kas hastası Berkay Yavaş’ın babası Ertan Yavaş “13 yıldır kas hastalığı ile mücadele ediyoruz. Hastaneye belediye otobüsü ile gitmek durumundaydık. Engelli kullanımına uygun belediye otobüsü bazen geç geliyor, çok fazla beklemek durumunda kalıyorduk. Ayrıca yağmurlu, soğuk günlerde otobüs beklemek bizi zorluyordu. Tepecik EAH’nin kas hastaları için özel araç hizmeti sağlaması bizleri çok memnun etti. Sorunlarımızı gideren ve hayatımızı kolaylaştıran hastane yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

SBÜ Tepecik EAH Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut da “Türkiye’de en fazla sayıda kas hastasına hizmet veren hastanelerden biriyiz. Çok üzücüdür ki hastalarımızın sağlık hizmetine ulaşmasında yaşadıkları evlerin, yolların ve kaldırımların engelleyici etkisi var. Sadece sağlık hizmeti değil, okul, temel gereksinimler ve sosyal ihtiyaçları için de dışarı çıkamıyorlar. Maalesef eve hapsolmak zorunda kalıyorlar. Belediyenin sağladığı araçlar ayda iki kez sağlık hizmetine ulaşmalarını sağlıyordu. Biz de katkıda bulunmak istedik ve bu aracı temin ederek hastalarımızın yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçladık. Ancak çok iyi biliyoruz ki onları sosyal yaşama kazandırmak için hep birlikte gayret göstermeli, engelsiz şehirler, engelsiz hastaneler, okullar ve diğer yaşam alanları için mücadele etmeliyiz. Toplumumuzun her ferdinin mutluluğu kolektif mutluluğu sağlayacak, her ferdin yaşama aktif katılmasıyla daha güzel bir ülke olacağız. Herkes bir gün engelli olabilir, en azından hepimiz yaşlanacağız. Engelsiz yaşam alanları, birbirimizin yaşamını kolaylaştıran çözümlerin olduğu bir dünya diliyorum.” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv