TEPECİKTE GİRİŞİMSEL RADYOLOJİ ÜNİTESİ AÇILDI

  • 0
  • 721
TEPECİKTE GİRİŞİMSEL RADYOLOJİ ÜNİTESİ AÇILDI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kanser tedavisi, iç organlar, beyin ve damarlardaki birçok hastalığın teşhis ve tedavisinin Ultrason, anjiyografi, MR ya da Bilgisayarlı Tomografi gibi ileri radyolojik görüntüleme yöntemleri aracılığı yapılacağı yüksek teknolojik görüntüleme araçları ve gelişmiş cihazlar ile donatılan Girişimsel Radyoloji Ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açılan Girişimsel Radyoloji Ünitesi’nin açılış törenine, İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri  Doç. Dr. Ahmet  Emin Erbaycu, Tepecik EAH Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği’ne bağlı hastanelerin yöneticileri  ve hastane çalışanları katıldı.
Kurdele kesimi sonrasında Genel Sekreter  Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, yönetici ve çalışanlarla birlikte üniteyi gezerek bilgi aldı. Erbaycu tanı ve tedavide hastalara ve doktorlara büyük avantajlar  sağlayacak olan  ünitenin hastalar, hastane  ve tüm İzmir  halkı için   hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Ciltteki küçük bir delikten girilerek gerçekleştirilen tedavinin ardından hastaların hızlı bir iyileşme göstererek  genellikle 1 gün içerisinde  taburcu edilebileceği ünitede:
• Beyin kanaması ve felce neden olan beyin damarı hastalıklarında, bacak damarlarındaki darlık ve tıkanmalara bağlı yürüme güçlüğü ve ağrı çeken ya da ayak yaraları olan hastaların tedavileri, • Böbrek damarlarında darlık ve buna bağlı ileri derece yüksek tansiyonu olan hastalarda tıkalı  damarların açılması, • Aort anevrizmasında  damar içerisinden özel kılıflı stent ile damarın onarılması, varis ve venöz yetmezlik durumlarında görüntüleme eşliğinde damar içerisinden yapılan lazer ve girişimsel uygulamaları, • Mide, bağırsak kanaması, iç kanama, akciğer kanaması ve organ yaralanmasına bağlı kanamalarda anjiyografide damar içerisinden ilerleyerek kanayan damarın tıkanması ve kanamanın durdurulması, • Kadın hastalarda rahimde yer alan miyomların besleyici damarlarının tıkanması ile ameliyatsız olarak ortadan kaldırılması prensibine dayanan uterin myom (fibroid) embolizasyon girişimleri • Kanser hastalarında tümör tedavisine yönelik özellikle karaciğer tümörlerinde ve karaciğere sıçramış kanserlerde damar içerisinden tümöre ulaşılarak özel ilaçların kanserli dokuya verilmesi ve damarların tıkanması (kemoembolizasyon) tedavileri, tümör dokusuna nokta atış girişimleri ile radyoaktif madde uygulanan radyoembolizasyon tedavileri, • Ameliyatla tedavi şansı olmayan karaciğer, böbrek ya da akciğer yerleşimli tümörlerde, ciltten iğneyle tümöre ulaşıp özel enerji uygulamaları (radyofrekans, mikrodalga gibi) sayesinde kanserli dokunun kurutulması, kanser hastalarında ileri derece ağrıya  neden olan sinir tutulumlarını kurutmaya yönelik görüntüleme eşliğinde girişimler ile ağrı kontrolü işlemleri, • Karın ya da göğüs boşluğunda oluşmuş her türlü apse ve sıvı birikimlerinin ciltten özel cihazlar ile boşaltılması gibi tedavileri yapılacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv