Tercih öncesi yol gösterecek

Yaşar Üniversitesi üniversite hazırlık maratonu döneminde, adayların doğru bölüm tercihi yapmalarına katkı sağlamak amacıyla çevrimiçi “Meslek Tanıtım Günleri” düzenliyor. Öğrenciler, kayıt olarak, 15 - 24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte, ilgi duydukları bölümlerde gerçekleştirilen örnek ders uygulamalarına katılıp bilgi edinebilecek.

  • 0
  • 862
Tercih öncesi yol gösterecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaşar Üniversitesi üniversite hazırlık maratonu döneminde, adayların doğru bölüm tercihi yapmalarına katkı sağlamak amacıyla çevrimiçi “Meslek Tanıtım Günleri” düzenliyor.  Öğrenciler, kayıt olarak, 15 - 24  Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte, ilgi duydukları bölümlerde gerçekleştirilen örnek ders uygulamalarına katılıp bilgi edinebilecek. 

Her yıl sınav maratonunun sonuna yaklaşan lise son sınıf öğrencileri için doğru bölüm tercihi yapmalarına katkı sağlamak amacıyla eğitim ve tanıtım günleri düzenleyen Yaşar Üniversitesi, bu yıl COVİD – 19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi olarak “Meslek Tanıtım Günleri” düzenliyor. Tüm bölümlerden akademisyenler, üniversite yetkilileri ve öğrenci temsilcileri çevrimiçi platformda, aday öğrencilerin tüm sorularına yanıt verecek. 15 - 24  Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte, ‘örnek ders uygulamaları’ ile üniversite adayı öğrencilerin bire bir derslerde bulunmaları sağlanacak. Böylece tüm bölüm ve programlar hakkında bilgi sahibi olabilecek öğrenciler, gelecek hedeflerini de doğru belirleyebilecek. Aday öğrenciler, örnek ders uygulamalarının yanı sıra Yaşar Üniversitesi’nin akademik programları, eğitim olanakları, çift ana dal, yan dal, yurtdışı eğitim iş birlikleri, burs seçenekleri ve kampus imkanları hakkında da bilgi alma fırsatı bulacak. Öğrencilerin, katılım için www.yasar.edu.tr sitesinde yer alan formu doldurarak kayıt yaptırması gerekiyor. 

Adayların yeteneklerini ve isteklerini bilip bu doğrultuda adımlar atması gerektiğini belirten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Adaylar, öncelikle kendi yetenekleri çerçevesinde mutlu olacakları bir alanı seçmeli. Sonradan pişmanlık duyacakları, çalışmak istemedikleri meslek alanlarını tercih etmesinler. Çevrimiçi düzenlediğimiz meslek tanıtım günlerinde de bu bilinci kazandırmayı amaçladık” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv