Teröre karşı “tek ses” oldular

  • 0
  • 608
Teröre karşı “tek ses” oldular
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanvekili Paşayeva, Ankara’da ve Diyarbakır’da yaşanan terör olaylarının acısını paylaştıklarını belirterek, “Azerbaycan’ın yeri, her zaman Türkiye’nin yanındadır” dedi. Başkan Kocaoğlu ve Paşayeva, terörle mücadelenin ancak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde gerçekleşebileceğinin altını çizdi.

Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye–Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanvekili Dr. Ganire Paşayeva, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. İzmir Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği’nin düzenlediği “Türk Ermeni İlişkileri ve Hocalı” konulu panel için İzmir’de bulunduğunu söyleyen Paşayeva, Ankara ve Diyarbakır’da yaşanan terör olayları nedeniyle çok üzüntülü olduklarını dile getirdi. Türkiye’nin acısının kendilerinin acısı olduğunu söyleyen Milletvekili Paşayeva, “Mustafa Kemal Atatürk de ‘Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, acısı acımızdır’ demiştir. Acınızı paylaşıyoruz. Kardeş Türkiyemiz’in başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Azerbeycan her zaman Türkiye’nin yanındadır” dedi.

Bir milletin evlatlarıyız
Teröre karşı tüm dünyanın birlik ve beraberlik içinde çalışması gerektiğini söyleyen Paşayeva, “Terör insanlık aleyhine bir cinayettir. Bununla Türkiye’yi zayıflatmak isteyenler amaçlarına ulaşmazlar. Türkiye’nin gücü Azerbaycan’ın, Azerbaycan’ın gücü Türkiye’nin gücüdür. Daha önceki Cumhurbaşkanımız Hayder Aliyev’in dediği gibi, bir milletin evlatlarıyız” diye konuştu. 

Azerbaycan için İzmir’in ayrı bir yeri ve önemi olduğunun altını çizen Paşayeva şöyle devam etti: “İzmir, Bakü’nün kardeş kenti. Umarım Gence de olur. Azerbaycan’ın en büyük dış sermayesi İzmir’de. İzmir–Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneğimiz’e desteklerinizden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Azerbaycan ile İzmir arasındaki işbirliklerinin artmasını istiyoruz.”

Kader birliği ve dayanışma
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve yaşanan acıları paylaştıkları için Milletvekili Dr. Ganire Payeva’nın şahsında tüm Azerbaycan halkına teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, teröre karşı topyekün mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Terörün inanç, alt kimlik gibi birçok nedeni olduğunu, bunları besleyen mihrakların kökünün mutlaka kurutulması gerektiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Ortadoğu,  Kafkaslar,  Balkanlar,  Akdeniz çanağı tarih boyunca pek çok oyunun, entrikaların döndüğü, menfaatlerin çeliştiği, birçok problemlerin yaşandığı bir bölge. Bu bölgede bir tek gücümüz var, o da birlikte olmak,  dayanışma içinde olmak.  Hem ülke içinde hem komşularımızla kader birliği yapmaktan başka çaremiz yok” dedi. Karadağ’da yaşanan katliamın 26. yılı olduğunu ve bir an önce orada kalan insanların evlerine dönmelerini dilediğini belirten Başkan Kocaoğlu, Azerbaycan’ın İzmir’deki yatırımlarının da sevindirici olduğunu söyledi. Rafineri yatırımının devam ettiğini, Petkim’in bugün dünyanın en önemli üretim merkezlerinden birisi olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Azerbaycan Hükümeti’ne ve SOCAR’a teşekkür ediyoruz. Sadece şirketi almakla kalmadılar, İzmir’e şirketin değerinin üzerinde bir yatırım yaptılar” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv