‘Tescilli’ başarı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım Bölümü, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Endüstriyel Tasarım Akreditasyon Kurulu’ndan (ENTAK) 5 yıl süreyle tam akreditasyon aldı.

  • 0
  • 282
‘Tescilli’ başarı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım Bölümü, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Endüstriyel Tasarım Akreditasyon Kurulu’ndan (ENTAK) 5 yıl süreyle tam akreditasyon aldı. Öğrencilerine sağladığı fiziki imkanlardan güncel eğitim uygulamalarına kadar birçok kriterde eksiksiz görülen İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında tam akreditasyon alan tek bölüm oldu. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, üniversite olarak büyük gurur yaşadıklarını söyleyerek Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun’u, Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Can Özcan’ı, akademisyenleri, bölüm öğrencilerini, üniversitenin idari ve teknik kadrosunda yer alan çalışanları tebrik etti.

DÜNYACA TANINIYOR
Türkiye genelinde endüstriyel tasarım eğitiminin kalitesini artırmak hedefiyle bağımsız ve objektif değerlendirmelerde bulunan ENTAK; öğretim kadrosu ve planı, yönetim yapısı, eğitim altyapısı ve fiziki imkanlar gibi birçok konuda detaylı incelemeler yaptı. 2005 yılından beri Dünya Tasarım Organizasyonu (WDO) üyesi olan, şimdiye dek sektörde ön plana çıkan yüzlerce genci ülkemize kazandıran İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü, elde ettiği ‘akreditasyon’ başarısıyla eğitim kalitesini de tescillemiş oldu.

DİPLOMAMIZ ÇOK DEĞERLİ
Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Can Özcan, öğrencileri en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için çalışmaya, kendilerini sürekli yenileyerek geliştirmeye devam edeceklerini belirtti. İEÜ diplomasının ne kadar değerli olduğunun bir kez daha görüldüğünü ifade eden Özcan, “Ülkemiz genelinde 3 üniversite, 5 yıl süreyle tam akreditasyon aldı. Biz, bu 3 üniversitenin arasına adımızı yazıdırırken, vakıf üniversiteleri arasında tam akreditasyon alan tek bölüm olduk. Bölümümüzde; tasarım problemine farklı metodlarla çözüm geliştirebilen, üretim süreçlerinin tümüne hakim, tasarımı etkileyen sosyal ve çevresel yapıyı anlayıp yorumlayabilen, bilgisayar destekli tasarım ve üretim teknolojilerini kullanabilen, donanımlı gençler yeiştiriyoruz. Bunun için müfredatı güncelliyor, teknolojik yenilikleri takip ediyor, eğitim altyapımızı ve teknolojik imkanlarımızı sürekli geliştiriyoruz. Tüm bunlar; bize başarıyı, akreditasyonu getirdi. Bu başarıda büyük emeği olan, birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğum tüm akademisyenlerimizi kutluyorum. Bu akreditasyonu, mezunlarımıza ve bundan sonra mezun olacak öğrencilerimize armağan ediyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muğla emceği

Ekolojik ve ekonomik zararlar artıyor

İzmir'de İleri Düzey Tedavi Tekniklerini Öğreniyor

12 bin kişiye ‘kodlama’ eğitimi

Ege, diş hekimi adaylarını bekliyor

Kadın kaynakçılar işbaşı yaptı