Tıp camiasında büyük buluşma

  • 0
  • 587
Tıp camiasında büyük buluşma
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın en önemliomurga cerrahlarından biri kabul edilen Prof. Dr. Oheneba Boachie-Adjei , İzmirKent Hastanesi’nce düzenlenen “Küresel Sağlık ve Omurga Deformiteleri”konulu  sempozyuma katılacak.  Kent, skolyoz (omurga eğriliği) ve omurgadeformasyonlarının tedavisinde özel uzmanlığı olan Prof. Dr. Boachie’yi  19 Temmuz Cumartesi günü Türkmeslektaşlarıyla buluşturacak, konuk ortopedist  iki oturumda üç ayrıkonferans verecek.
 
Batı Afrika kentlerinden Kumasi, Gana’da doğan, çocuk yaştagöç edip geldiği Amerika’da tıp okuyup bugün dünyanın omurga cerrahisinde ilkisim olarak gösterdiği  bir ortopedistolan Boachie, İzmir Kent Hastanesi’nin 10. kuruluş yıldönümü bilimseletkinliğinin konuğu olacak. “Küresel sağlık ve omurga deformiteleri” başlığıaltında 19 Temmuz Cumartesi günü Swissotel Büyük Efes’te gerçekleşecek minisempozyumda Prof. Dr. Boachie sabah oturumunda “Adolesan idiopatik skolyoz:Sınıflandırma ve füzyon seviyelerinin seçilmesi”  başlıklı bir konferans verecek.  Boachie, öğleden sonraki oturumda ise“Erişkin dejeneratif skolyoz; tedavi seçenekleri” ve “Küresel sağlık ve azgelişmiş ülkelerde (FOCOS) mükemmeliyet merkezlerinin oluşturulmasınınzorluğu”  adı altında iki sunum dahayapacak. İzmir Kent Hastanesi’nden Doç. Dr. İbrahim Akel ile istanbul’dan Prof.Dr. Azmi Hamzaoğlu’nun  da birer sunumyapacağı  mini sempozyum 9.30’da  Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. RuşenYıldırım’ın yapacağı konuşmadan sonra başlayacak. Sempozyuma Türkiye’nin heryerinden uzmanlar katılacak.
 
Öte yandan, Prof. Dr. Boachie’nin ABD’de CornellÜniversitesi’nde hocalık yapmayı, Özel Cerrahi Hastanesi’nde (HSS-(Hostipal forSpecial Surgery) çalışmayı sürdürüyor, Batı Afrika ve üçüncü dünya ülkelerindeki  ortopedi hastalarına hizmet verebilmek içinGana’da kurduğu hastanede de hizmet veriyor. Dr. Boachie’nin 4 yıl önce Amerika’da dünyanın en saygın hekimiseçildiğini, hem mesleki başarılarından hem de insani özelliklerinden dolayıödül aldığını belirten Dr. Yıldırım, şunları söyledi:

“Prof. Dr. Boachie, dünyanın en önemli ortopedistlerinden.Ama özelliği yetişkin ve çocuk hastalarda özellikle de skolyoz, kifoz ve omurga deformasyonlarının tedavisindeözel uzmanlığa sahip olması. Omurga cerrahisinde kullanılan bazı cihazlarınpatentini almış bir mucit. Omurga cerrahisinde meslektaşları tarafından “eniyi” kabul edilip kitapları, toplantıları takip edilen bir isim. Kent Hastanesiolarak 10. yaşımızı kutlarken, böyle önemli bir tıp adamını Türkmeslektaşlarıyla buluşturacak olmanın onurunu yaşıyoruz. Sempozyumumuz tümhekimlere açık.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv