Tiyatro okula girdi öğrenciler sevindi

  • 0
  • 749
Tiyatro okula girdi öğrenciler sevindi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin minik öğrencileri tiyatro sanatıyla buluşturmak adına hayata geçirdiği ‘Okulda Oyun Var’ projesi tüm hızıyla devam ediyor. Yerel tiyatro gruplarının oyunlarını sahneleme imkanı bulduğu proje sayesinde pek çok çocuk ilk kez tiyatro oyunu izleme fırsatı elde ederken, tiyatro gruplarına da destekleniyor. Tiyatro sahnesini okullara taşıyan proje ile Konaklı çocuklar hem eğleniyor hem de sanatın öğretici yönüyle tanışıyor.
Eğitim yılı boyunca Konak’ın farklı semtlerindeki ilköğretim okullarında gerçekleşmeye devam edecek ‘Okulda Oyun Var’ etkinliği kapsamında son olarak İsmetpaşa Mahallesi’ndeki Ali Fuat Cebesoy İlkokulu ile Kadifekale semtinde bulunan Zübeyde Hanım İlkokulu’nda tiyatro gösterileri sahnelendi.

ÖNCE TİYATRO SONRA SÜT
Zübeyde Hanım İlkokulu’nda Mavi Sanat Merkezi oyuncuları ‘Düş Zamanı Masalları’ isimli oyunu sahneledi. Gitar ve flütün canlı olarak çalındığı oyunda pandomim sanatı ve kuklalar büyük ilgi gördü. Üç masalın derlemesi olan oyunu minikler meraklı bakışlarla izledi. Oyun sonunda öğrencilere süt ve kek ikram edildi.

İLGİYLE İZLEDİLER
Ali Fuat Cebesoy İlkokulu’ndaki gösteri ise salon darlığı nedeniyle Konak Belediyesi İsmetpaşa Semt Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygın Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen, ‘Masal Gezegeni’ isimli müzikli oyuna öğrencilerin ilgisi yoğundu. Masal kitapları okumayan yalnız bir çocuğun, sihirli gezegenden gelen masal kahramanıyla tanışmasıyla masallara bakışının nasıl değiştiğini konu alan oyun, minikler tarafından ilgiyle izlendi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv