Tiyatrohane’den veliler için ücretsiz atölye çalışması

  • 0
  • 840
Yazı Boyutu:

Çalışmalarını Prof. Dr.Özdemir Nutku danışmanlığında gerçekleştiren Tiyatrohane Sanat Okulu, velileriyaratıcı drama konusunda ücretsiz bir atölye çalışması ile bilinçlendirecek.Daha önce Güzel Sanatlar Fakültesi ve Konservatuvar sınavlarına gireceköğrenciler için ücretsiz bir atölye çalışması gerçekleştiren Tiyatrohaneeğitmen kadrosu projelerine bir yenisini daha ekleyecek.

 
 
Yeni eğitim dönemininbaşlamasıyla çocuklarının farklı kurslarla kendilerini geliştirmesini isteyenvelileri ücretsiz olarak bilinçlendirmek hedefleniyor. Yaratıcı Drama konusundayapılacak atölye çalışmasında, drama kavramı ayrıntılı olarak açıklanacak veyaşantı atölyesi ile velilerin süreci birebir deneyimlemelerini sağlanacak.
 
YaratıcıDrama Eğitimleri, çocuğun kişisel gelişimini doğrudan etkileyen; çocuklarınbilişsel, devinişsel ve duyuşsal becerilerini geliştirmek için yaparak,yaşayarak öğrenme ve aynı zamanda yaratıcılıklarını geliştirecek doğaçlamatemeline dayanan çalışmalardır.Eğitim süreci boyunca öğrencilerin bedensel vezihinsel; problem çözme, empati, sözel/sözsüz ifade becerilerini geliştirecekçalışmalar yapılmaktadır.
 
EgeÜniversitesi, Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi ve İzmir Çağdaş Drama Derneğikurucularından Erdem Erem ve Uzm. Başak Erem danışmanlığında yapılacak olançalışma iki farklı atölye olarak 9 Ekim Çarşamba ve 12 Ekim Cumartesitarihlerinde Tiyatrohane’de gerçekleşecek ve çalışmaya sadece velilerkatılabilecek. Yaratıcı dramanın önemine dikkat çeken Erdem Erem , “ YaratıcıDrama adeta bir silah gibidir uzmanlığı olmayan kişiler tarafından verilen eğitimçocukların gelişimini olumsuz etkileyebilecek pek çok sorun yaratabilir.Velilerimiz ne yazık ki bu konuda çok bilinçli değil çünkü bu tür çalışmalarTürkiye’de yeni yeni üretilmeye başladı ve her sektörde olduğu gibi ticaretmantığı ile kirletiliyor. Bizim amacımız velileri konunun önemi ile ilgilibilinçlendirmek. Bu nedenle çalışmamız ücretsiz ve her veliye açık” şeklindekonuştu.Tiyatrohane’nin halka ilişkiler uzmanı MelikeÇerçioğlu ise “ Çalışmamız tamamen ücretsiz. Sadece velilerimizin katılacağı atölyeçalışmasının etkili olabilmesi için belli bir kontenjan belirlemekdurumundayız. Her bir sınıf için katılımcı sayımız 15 olacak ve toplamda 30veliyi kabul edebileceğiz. Konu ile ilgili bize internet sitemizdeki telefonnumaralarından ulaşıp kayıtlarını yaptırabilirler. Bu çalışma ile hem yaratıcıdrama ile ilgili uzman kişiler ışığında bilgi alacaklar hem de daha önceyaşamadıkları bir deneyim ile katılımcı olacaklar” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv