Tokat yazması eserler vitrine çıktı

  • 0
  • 480
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Yaygın Eğitimi Güçlendirme ve Musiki CemiyetiBaşkanı Emel Ardahanlı'nın “Ihlamurun Nazlı Yüzü” adını verdiği GelenekselTokat Yazmacılığı El Baskı Sergisi Urla İskele'deki Yorgo Seferis SanatGalerisi'nde açıldı.

Açılışını Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ninyaptığı sergide Emel Ardahanlı'nın yanı sıra Çeşme Halk Eğitim Merkezi'ndeöğrencisi olan Nuray Özalp'in de eserleri yer aldı. Unutulmaya yüz tutangeleneksel el sanatları arasında yer alan Tokat El Yazmacığını günümüzdeyaşatmak olduğunu belirten Emel Ardahanlı, sanatı ayna, tepsi ve biblo gibikullanılan materyaller üzerinde uyguladıklarını söyledi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de sivil toplumörgüt yöneticiliğinin yanı sıra sanatla yakından ilgilenen Emel Ardahanlı'yabelediye olarak destek verdiklerini belirterek, “Biz her zaman sanatın vesanatçının yanındayız” dedi.

Başkan Mustafa İnce'nin eşi Nilüfer İnce, Belediye MeclisÜyesi Belgin İpekoğlu ve çok sayıda sanatseverin katıldığı sergi 16 Hazirangününe kadar gezilebilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv