Toplum baskısına ‘uzaktan’ çözüm

  • 0
  • 504
Toplum baskısına ‘uzaktan’ çözüm
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Eleştirilme ve yanlış yapma korkusu yabancı dil öğrenmeyi zorlaştırıyor. Gediz Üniversitesi, olumsuz toplum baskısını ortadan kaldıracak adım attı. İngilizce hazırlık eğitimi alan öğrencilerin yurtdışındaki öğretmenlerle canlı bağlantıyla konuşarak ders görmelerini sağlayacak laboratuvar kuruldu.

Gediz Üniversitesi, İngilizce hazırlık eğitiminde toplum baskısından kaynaklanan başarısızlığı ortadan kaldıracak girişimde bulundu, ‘Yabancı Dil Laboratuvarı’ kurdu. Üniversitedeki laboratuvar sayısını 33’e yükselten tesis, öğrencilerin ana dili İngilizce olan yabancı öğretmenlerle bilgisayar ortamında görüntülü olarak canlı görüşmesini sağlayacak.
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, kişinin çevresi tarafından eleştirilme, alaya alınma ve yanlış yapma korkusu yüzünden yabancı dil konuşmaktan çekindiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Çevik, gençleri olumsuz etkileyen bu soruna uzaktan eğitimle çözüm ürettiklerini dile getirdi, şunları söyledi:

Yurtdışı ayaklarına geldi
“Yabancı bir dil öğrenmek özveri ve sabır gerektiriyor. Öğrenciler, büyük bir heyecanla eğitime başlıyor, ancak toplu ortamda yapılan dersler sırasında kimileri konuşmaktan korkabiliyor, suskun kalmayı tercih edebiliyor. Bu yüzden umudunu tamamen yitirip İngilizce’ye küsenler bile oluyor. Yabancı Dil Laboratuvarımız bu problemi tamamen ortadan kaldıracak. Gençlerimiz ana dili İngilizce olan öğretmenlerle kendilerini rahat ve özgür hissedecekleri bir ortamda birebir görüşme imkanı bulacak, sanki yurtdışındaymış gibi pratik yaparak yabancı dil seviyelerini geliştirecek. Yurtdışındaki öğretmenleri de onlara not verecek, bu yönüyle bir ilk olacak.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv