“Toplumsal Cinsiyet” kavramını üniversiteli ablalarından öğrendiler

  • 0
  • 668
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi öğrencisi Jülide Aşıcı’ya destek vermek için resim yapan ilköğretim okulu öğrencileri, faydalı bir sergiye imza attı. Kadın ve Toplum dersi kapsamındaki çalışmalarını Danışmanı Prof. Dr. Sezen Zeytinoğlu eşliğinde sürdüren Psikoloji Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Jülide Aşıcı, “8-12 yaş arası çocukların gözünden Toplumsal Cinsiyet Rolleri” temalı resim sergisinde İzmir Üniversitesi ile Rıza Özmenoğlu İlköğretim Okulu ve Evin Leblebicioğlu İlköğretim Okulu öğrencilerini buluşturdu.
 
Geçtiğimiz yıllarda Toplum Gönüllüleri Vakfı çalışmaları kapsamında içinde bulunduğu projelerde pek çok kez ilköğretim okulu öğrencileri ile çalışma şansı bulan Jülide Aşıcı, bu kez de İzmir Üniversitesi Kadın ve Toplum dersi için yaptığı proje için çocuklar ile bir araya geldi. “Proje sayesinde 30 çocuk daha toplumsal cinsiyet kavramı hakkında bilgi sahibi olsa kazançtır” diyerek yola çıkan Aşıcı, çocukların İzmir Üniversitesi’ndeki sergi açılışında şu açıklamalarda bulundu:
 
“Danışmanım ile konuyu belirledikten sonra birlikte çalışacağım çocuklarla bir araya geldim ve onlara toplumsal cinsiyet kavramını anlattım. Resim öğretmenleri Ender Yanoğlu’nun desteği ile kafalarında oluşmaya başlayan kavramı çizgilere döktüler ve bu güzel sergi meydana geldi. Üniversitede hazırlanan proje ile ilköğretim öğrencilerine faydalı olmanın mutluluğunu yaşıyorum.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv