Toprak Ana Günü’nü nar ve aşure ile kutlayacak

Narlıdere, Toprak Ana Günü'nü bereketin simgesi nar ve aşure ile kutlayacak. 10 Aralık Pazar günü saat 13.00’te Tarihi Yukarıköy’de gerçekleştirilecek etkinlikte bereketin simgesi nar ve aşure ikramı da yapılacak.

  • 0
  • 404
Toprak Ana Günü’nü nar ve aşure ile kutlayacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Narlıdere, Slow Food üyeleri tarafından her sene dünya çapında kutlanan Toprak Ana (Terra Madre) Günü’ne ev sahipliği yapacak. Narlıdere Belediyesi ve Slow Food Narlıdere Birliği’nin katkılarıyla 10 Aralık Pazar Günü saat 13.00’te Tarihi Yukarıköy’de gerçekleştirilecek etkinlikte, bolluk-bereketin simgesi nar ve aşure ikramı yapılacak. Geleneksel yemek kültürünün korunmasına ve yerel kalkınmanın önemine dikkat çekilecek etkinlik, Narlıdere’nin tanıtımına da katkı sağlayacak.

VATANDAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, dâhil oldukları Slow Food hareketini ilçenin yurtiçi ve yurtdışında tanıtımı açısından çok önemsediklerini ifade ederek, “Narlıdere’miz, yerel işletmelerimizin de gücüyle ülkemizin lezzet durakları arasındaki yerini alacak. Biz de Narlıdere Belediyesi olarak bu konuda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Slow Food Narlıdere işbirliği ile gerçekleştireceğimiz Toprak Ana Günü etkinliğini de ilçemizin lezzetlerini ve güzelliklerini tanıtmak için çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızı iyi, temiz ve adil gıda ile buluşturmak için farkındalık yaratıyoruz. Yurttaşlarımızı 10 Aralık Pazar günü Tarihi Yukarıköy’de gerçekleştireceğimiz Toprak Ana Günü etkinliğine bekliyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv