TOSCA OPERASININ PRÖMİYERİ İZDOB ELHAMRA SAHNESİNDE

  • 0
  • 806
TOSCA OPERASININ PRÖMİYERİ  İZDOB ELHAMRA SAHNESİNDE
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 İzmir Devlet Opera ve Balesi, Puccini’nin Tosca Operasının prömiyerini bu gün (27 Ocak)  saat 20,00’de Elhamra Sahnesi’nde gerçekleştirecek.
 
Atatürk’ün en sevdiği opera olarak da bilinen Tosca, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından ilk kez 1989 yılında sahnelendi. İkinci sahnelenişi 2003 yılı olan operanın, bu yıl üçüncü kez farklı prodüksiyonla sahnelenişi. Haldun Özörten’in rejisiyle sahneye koyulan Tosca’da İzmir Operası’nın usta sesleri;  Aytül Büyüksaraç, Sayra Seyhan Geçim, Burcu Sayın,  Ayşe Tek, Şafak Oben Bostancı, Aykut Çınar, Levent Gündüz, Aydın Uştuk, Gökhan Koç, Tamer Peker,  Cengiz Sayın, Alparslan Mater, Hasan Taş, Murat Duyan, Nejad Beğde, Murat Direk, Hüseyin Genç, Egehan Öge, Cihan Özmen, Hasan Taş,  Barış Yener,     Şeniz Çimen, Elif  Genek rol alıyor.
 
Puccini’nin en önemli operalarından olan Tosca, tarihsel bir konunun gerilim, tutku, cinsellik ve sadizm ile birleştiği gerçekçiliğin ve doğalcılığın müzikteki en güzel örneği. Tosca, Puccini’nin deyişiyle ‘içimizdeki adalet duygusunu harekete geçirmeyi, biraz da sinirlerimizi germeyi amaçlar. Bu bakımdan tutkulu, ıstıraplı ve karanlık bir eserdir.

Primadonna Tosca, sanatından başka bir şey düşünmeden sırça köşkünde yaşamaktayken, Scarpia’nın karanlık oyunlarıyla hayatın gerçekleriyle karşılaşacak, sevgilisi Cavaradossi’yi kurtarmaya yönelecektir. Yaşama vedası ise izleyiciyi şok edecek.
Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) gönüllülerinin de  katılacağı temsil sonrasında EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Ertürk, vakfa katkılarından dolayı İZDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Hürkan Ayvazoğlu’na plaket verecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İTK'da İngilizce Müzikaller

Sezon, sergiyle kapandı

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Arşiv