Tüketici zirvesi

  • 0
  • 750
Tüketici zirvesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Tüketici Hukuku Sempozyumu düzenledi. Tüketicilerin en çok karşılaştığı sorunlar ve çözüm yolları, bu alanda uzman hukukçular tarafından ele alınacak. Başvuru sayısının çığ gibi arttığı tüketici mahkemeleri ile tüketici hakem heyetlerinin durumu da görüşülecek...

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, tüketicilerin haklarını masaya yatırıyor. Bu amaçla “Tüketici Hukuku Sempozyumu” düzenlendi. 20 Aralık Cumartesi günü Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek. İzmir Birinci Tüketici Mahkemesi Hakimi Ahmet Yıldırım, İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Tekin Memiş, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Emre Gökyayla, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Murat Aydoğdu ile Doç. Dr. Serkan Ayan, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Murat Atalı ve Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Vural Seven ile Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkmen konuşmacı olarak katılacak.

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Petek, tüketicilerin en çok karşılaştığı sorunların toplam 4 oturumda ele alınacağını ifade etti. Doç. Dr. Petek, gün boyunca sürecek sempozyumda ilk olarak internetten yapılan alışverişte yaşananlara ışık tutulacağını dile getirdi, şunları söyledi:

Kim ne hakka sahip?
“Bir süre önce yürürlüğe giren Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’un internet alışverişlerinde tüketicilere ne gibi haklar ve düzenlemeler getirdiği değerlendirilecek. Daha sonra inşaat sektörü ile konut finansmanı sözleşmeleri görüşülecek, ev alırken dikkat edilmesi gerekenler anlatılacak. Üçüncü oturumda bankacılık işlemlerindeki ücretler ve ticaret hukukunun tüketiciyi koruyan hükümleri konuşulacak. Kapanışta ise tüketici mahkemeleri ile tüketici hakem heyetlerinin nasıl çalıştığı ve sıkıntıları masaya yatırılacak. Dosya yoğunluğu nedeniyle 1.5 yıl sonrasına gün vermek zorunda kalan tüketici mahkemelerinin ve aylık başvuru sayısının binlere ulaştığı tüketici hakem heyetlerinin işleyişini hızlandırmak için atılması gereken adımlar vurgulanacak. Herkese açık olan sempozyum, hem tüketicilerin sahip oldukları haklarını öğrenmeleri ve bu konuda toplumdaki bilincin artması hem de tüketici hukukunun mevcut durumunun değerlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv