2009 yılından beri İzmirde doğaçlama tiyatronun öncülerinden biri olan Oyun Hamuru Tiyatrosu geleneksel olarak her yıl düzenledikleri, bu sene de 5.si düzenlenecek olan İzmir Doğaçlama Tiyatro Festivali için hazırlıklarını tamamladı. Açılışı 4 Aralık Cuma günü Sabancı Kültür Merkezinde yapılacak festival, 4-5-6 Aralık tarihlerinde Türkiyenin dört bir yanından gelen doğaçlama tiyatro oyuncuları ve kuramcılarını Oyun Hamuru Tiyatrosu önderliğinde İzmirde ağırlayacak.
Türkiyenin dört bir yanından gelen katılımcılar var.
Bu yıl festivale on altı doğaçlama tiyatro grubu katılacak. İstanbuldan AZOT ve Kocaeliden Tiyatro Kasabası, Güya Oyuncular, Pulpİmpro ve Türbülans, Ankara dan Oyuncu Arkadaşlar ve Dilli Düdük, Eskişehirden Alegori ve Hipnoz, Kütahyadan Banliyo, Denizli ve İzmirden Grup Çıkış, Doğaçhane, Bir Varmış Bir Yokmuş ve tabiî ki Oyun Hamuru sahne alacaklar.
Festival sürecinde gerçekleşecek olan atölyeler için telefonla kayıt yapılabilecek ve Biletix üzerinden satın almak mümkün olacak. Oyunlar için biletler gişeden, Biletixten, Alsancak Alavaradan ve Bornova Alsancak Cadı Kazanından temin edilebilecek
Hem izlenecek hem de eğitim alınabilecek.
Festival kapsamında 5 Aralık Cumartesi ve 6 Aralık Pazar günü Sabancı Kültür Merkezinde yapılacak olan atölyelerle doğaçlamaya gönül verenlere de katkıda bulunmayı hedefleyen Oyun Hamuru Tiyatrosu atölye detayları ile ilgili de bilgi verdi. Atölyelerin tümü Sabancı Kültür Merkezi içinde yapılacak. Cumartesi sabah olacak atölyeleri, Darrell ALDRİDGE-Willam COLLİNS, Prof.Dr. Nurhan TEKEREK, Yard.Doç.Dr. Kadir ÇEVİK yönetecek. Pazar sabah yapılacak atölyeyi Sıla AKDENİZ yönetecek. Atölyeler doğaçlama tiyatronun farklı formatları üzerine olacak.
Topluluk bu sene ki festival konseptini, Biz eskiden de doğaçlardık olarak belirledi. Eskiden ne doğaçlardık biz. Elektrik, radyo ve televizyon olmadan önce
Söylenceler kitaplara geçirilmeden ve masalların bilinen yazarları olmadan önce
Masallar, kıssalar, eğlenceler, seyirlikler, sıralar, mırralar, türküler, fıkralar internetten değil ahaliden avazlanırdı. Sonra yazıldı çizildi ve kültür kalıplara sıkıştı diyorlar.
.
TARİH SAAT YER OYUNLAR ATÖLYELER
04 Aralık Cuma 20.00
Sabancı Kültür Merkezi Doğaçlama Fabrikası
05 Aralık Cumartesi 10.00 Laban Doğaçlama Teknikleri
10.00 Doğaçlama ve Kendiliğindenlik
10.00 Gelenekselden Çağdaşa Tavır Oyunculuğu ve Taklit
20.00 Meddah-ı İftihar
06 Aralık Pazar 10.00 Doğaçlama Masal
18.00 Eski Zaman Hikayesi
Festival ile ilgili detaylara www.oyunhamurutiyatrosu.com adresinden ulaşabilirsiniz.
TÜM DOĞAÇLAMACILAR İZMİRDE TOPLANIYOR
- Düzenleyen: Mehmet Kurt- 0
- 634










