Turistlerin Karşıyaka’daki gözdesi, Chicha

4.5 ay önce kapılarını Karşıyaka’da açan ve sunduğu kaliteli hizmetin yanı sıra yöresel lezzetleriyle, hem İzmirliler’in hem de kentte yaşayan yabancı uyruklu müşterilerin uğrak yerlerinden biri haline gelen Chicha Restoran, işletme ortakları Nurullah Baydar ve Zeki Bayran ile restoranın müdürü ve baş aşçısı Veronika Gülal yönetiminde emin adımlarla ilerliyor.

  • 0
  • 45.080
Turistlerin Karşıyaka’daki gözdesi, Chicha
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

4.5 ay önce kapılarını Karşıyaka’da açan ve sunduğu kaliteli hizmetin yanı sıra yöresel lezzetleriyle, hem İzmirliler’in hem de kentte yaşayan yabancı uyruklu müşterilerin uğrak yerlerinden biri haline gelen Chicha Restoran, işletme ortakları Nurullah Baydar ve Zeki Bayran ile restoranın müdürü ve baş aşçısı Veronika Gülal yönetiminde emin adımlarla ilerliyor. Aylar içerisinde pek çok kişinin beğenisini kazanan restoran, Ege Bölgesi’ne özgü lezzetleriyle ve farklı ülkelerin menüleriyle, misafirlerin mutlu ayrılmasını sağlıyor. İstanbul MSA mezunu olan ve aynı zamanda chef&owner eğitimi alan Veronika Gülal, restoranın menü ve konsept danışmanlığını da kendisinin yaptığını belirterek, “Mutfakta pişen yemeklerden işletme içerisindeki tüm renk ve dizayna kadar her şeyiyle bizzat ilgileniyorum. Ayrıca hijyen konusunda da hassas davrandığımız için mutfakta eldiven kullanımı bizde zorunludur” dedi.

Karşıyaka ile Nergiz İzban istasyonlarına yakın konumda olan Chicha, 1920’lerde ünlü bir mimarın inşa ettiği ve günümüzde sit alanı olarak ilan edilen tarihi binasıyla da dikkat çekiyor. Sahip olduğu tarihi dokusu ve dünya mutfağından oluşan zengin menüsü ile bölge turizmine katkı koymayı hedefleyen Chicha, turist müşterilerine kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini sağlarken aynı zamanda yöresel lezzetleri deneyimleme fırsatı da sunuyor. Ana restorana ilave olarak içerisinde 5 odasıyla hizmet veren ek binada, grup yemekleri ve özel etkinliklere de ev sahipliği yaptıklarını söyleyen işletme ortağı Nurullah Baydar, her iki binada toplam 75 masaya sahip olduklarını dile getirdi. 

Menüsünde ağırlıklı olarak et, tavuk ve yöresel lezzetlerin yer aldığı işletme, kahvaltı, öğle ve akşam yemekleriyle sabah 08.00’dan gece 02.00’a kadar hizmet veriyor. Chicha’nın en beğenilen lezzetleri arasında günlük hazırlanan el açma mantısı (çıtır mantı), dağ kekiği ve biberiye ile marine edilen çökertme kebabı, hellim salatası, ızgarada cızbız köfte gibi yemekler yer alıyor. İçerisinde boyoz, pişi, İzmir tulumu, kuru incir, kuru kayısı, ceviz, omlet, kavurma, roka, turunç reçeli ve acuka gibi yöresel ürünlerin bulunduğu geniş kahvaltısıyla olumlu eleştiriler alan restoranda, chia pudingi ve chia tohumlu kahvaltı, protein ağırlıklı sporcu omleti, granola, yoğurt ve taze meyvelerin kullanıldığı fit kahvaltı servisi de sunuluyor.

Tüm ürünleri taze olarak pişirdiklerini özellikle belirten Veronika Gülal, “Turistlerin tercih ettiği biftekli ve somonlu pizzaların, hamurundan domates sosuna kadar her şeyini burada kendimiz günlük hazırlıyoruz. Donuk hamur kesinlikle kullanmıyoruz ve pizza siparişini aldığımız anda hamurunu açıyoruz. Pizzalarda hayli iddialıyız” dedi. Yanında lokum ikramıyla servis edilen Türk kahvesinin pek çok çeşidine ilaveten dibek kahve ve menengiç kahvesi de bulunan işletmede, en çok istek alan tatlıların başında magnolya tatlısı, dondurmalı ekler, Pavlova, cheesecake ve waffle geliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Izmir’de Antakya esintisi

Ramazan sofralarının güzeli Swissôtel Büyük Efes’te...

Hatay lezzetleri Swiss'de

Denizkent Kafe’de glutensiz menü

Urla Mantısı (Kulaklı Mantı)

Fuarın da En Gözde’si

Arşiv