TURİSTLERİN KARŞIYAKA’DAKİ REHBERİ “TURİZM DANIŞMA OFİSİ”

  • 0
  • 1.108
Yazı Boyutu:

Kurvaziyer turizmi ile İzmir son yıllar da adeta yabancı turist akınına uğruyor. Dünyanın pek çok ülkesinden gelen turistlerin ziyaretlerinin uğrak noktalarının başında ise Karşıyaka geliyor. Artan bu ilgi karşısında yabancı konuklarımızın kenti tam anlamıyla keşfedebilmeleri için Karşıyaka Belediyesi tarafından Vapur İskelesi yanında kurulan “Turizm Danışma Ofisi” açıldığı günden bu yana binlerce kişiye hizmet verdi.
 
Karşıyaka’ya gelen turistlere rehberlik eden “Turizm Danışma Ofisi”nde altı ayrı dilde hazırlatılan tanıtım broşür ve kitapları ücretsiz olarak dağıtılıyor. Türkçe, Almanca, İngilizce, İtalyanca, Fransızca ve Çince basılan bilgilendirme broşürlerin de Karşıyaka’da görülebilecek yerler yer alırken, turistler görevliler tarafından da bilgilendiriliyor.
 
Karşıyaka için çizdikleri “Turizm Kenti” vizyonunun emin adımlarla hedefine ulaşmaya başladığına dikkat çeken Belediye Başkanı Cevat Durak, “Yabancı konuklarımızın kente geldiklerinde gezebilecekleri, Karşıyaka’nın farklılıklarını tanıyabilecekleri mekanlar yaratmaya çalışıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuzu görüyorum. Özellikle butik müzelerimiz bu konudaki önemli eksikliğimizi kapatıyor. Müzelerimize yenilerini eklemek için çalışmalarımıza hız verdik. Rekreasyon alanlarımızdan çarşılarımıza kadar bütün projelerimizi hazırlarken konuklarımızın ilgisini çekecek farklılıklar yaratmaya özen gösteriyoruz. Turizm Danışma Ofisimizle de turistlerin Karşıyaka’ya geldiklerinde kenti daha rahat keşfetmelerine yardımcı oluyoruz.” dedi.
 
Başkan Durak, Karşıyaka’nın Ulu Önder Atatürk’ün en önemli miraslarının da emanetçisi olduğunu hatırlatarak, “Dünyanın önünde saygıyla eğildiği Ulu Önderimizi sahip çıktığımız bu miraslarla turistlere en iyi şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Atamızın annesinin kabrinin bulunduğu Zübeyde Hanım Anıt Mezarı ile eşinin yaşadığı Latife Hanım Köşkü Anıevi en fazla ziyaret edilen mekanlar oluyor. Yabancı konuklarımıza bu mekanlar aracılığıyla bu ülkenin nasıl bir kurtuluş destanına ve bir dâhiye sahip olduğunu anlatıyoruz” diye de ekledi.
 
Karşıyaka vapur İskelesi’nin yanındaki Turizm Danışma Ofisi’nin önündeki kentin maskotu Pelikan heykeli ise ilgi odağı haline geldi. Turistler Pelikan heykeliyle fotoğraf çektirmek için adeta sıraya giriyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv