Turizm de devlet politikası olsun

  • 0
  • 909
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin turizmin devlet politikasıolmamasının büyük eksiklik olduğunu söyleyen Başkan Tütüncüoğlu, “İlerlemedesüreklilik için uzun vadeli turizm planı oluşturulsun” dedi

Türkiye’nin son yıllarda turizm alanındakaydettiği ilerlemeye karşın potansiyelinin tam olarak değerlendirilemediğindenyakınan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Türkiye’nin ulusal ve bölgeseluzun vadeli turizm planlarına ihtiyaç duyduğunu belirtti. Sanayi, tarım veekonomi alanında yapıldığı gibi turizmde de devlet politikası belirlenmesi veuzun vadeli turizm planı oluşturulmasını öneren Tütüncüoğlu, turizm kentleri veilçelerinin belediye başkanlarının ve turizmden ‘ekmek yiyen’ sektörlerintemsilcileri ile uzmanların Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında bir arayagelerek istişare yapması teklifini sundu.

Süreklilikve bütünlük gerekiyor
Şu an yurtdışında gerçekleştirilen turizmfaaliyetlerin bütünlükten yoksun olduğu söyleyen Tütüncüoğlu, bu şekilde eldeedilen gelişmelerin de çalışmalar gibi kısa ömürlü ve süreklilikten uzakolduğunu vurguladı. Fakat sektördekiler ve uzmanların birlikte oluşturacağıuzun vadeli bir turizm planının tanıtımda da kalkınmada da bütünlüğüsağlayacağını kaydeden Tütüncüoğlu şöyle konuştu: “Turizm ve tanıtımda enönemli olgu süreklilik ve bütünlük. Bu yüzden tüm turizm faaliyetlerioluşturulan turizm planı çerçevesinde yapılsın. Hem tanıtım faaliyetlerininetkisi artsın, gelişiminde süreklilik ve bütünlük sağlansın” diye konuştu.

Bütünolarak pazarlansın
“Yurtdışındaki fuarlarda yapılan il ve ilçebazlı tanıtımlar da sonuca ulaşamıyor” diyen Tütüncüoğlu,  pazarlamada dabütünlük önerisinde bulundu. Tütüncüoğlu,“Örneğin Amerika’da ya da Uzak Doğu’dayaşayan bir turiste Türkiye’deki tek bir kente gelmek ve orada geçireceği birhaftalık zaman için 2-3 günlük uçak yolculuğu yapma fikri yeterince cazipgeliyor. Fakat bu kişilere Türkiye’ye gelmesi halinde, Çeşme’nin deniz, kum vegüneşinden faydalanma, Efes Antik Kenti’ni, Tire’yi, Kapadokya’yı, Hasankeyf’igezmek, yamaç paraşütü ve rafting yapma gibi alternatifler birlikte sunulursave tüm tatil türlerinin hepsini tek bir tatilde gerçekleştirebileceği düşüncesibu durumu değiştirecektir” diye konuştu.

Gelişmekteolanlara yol gösterilsin
Sektörün sorunları konuşularak çözümüzerine düşünülmesi gerektiğine de vurgu yapan Tütüncüoğlu, “Kendi içimizdeaynı sorunları çözmüş turizm merkezleri diğerine fikir önerisinde bulunabilirya da diğer ülkelerde bu problemlerin nasıl çözümlediği üzerinde durulabilir”dedi. Türkiye’nin turizm yıldızı, markalaşmış değeri Çeşme’nin bu konuda yolgöstericilerin arasında olabileceğini kaydeden Tütüncüoğlu, şöyle konuştu:“Turist sayısı ve tanınırlığının artırılması için gelişmiş turizm merkezleri,gelişmekte olan turizm bölgelerine ve yol gösterici olur ve herkes taşın altınaelini korkmadan koyarsa, sorunları aşarız” dedi .

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv