Turizm Fakültesinde mezuniyet coşkusu

Turizm alanına nitelikli mezunlar yetiştiren ve bölge turizmine önemli katkılar sağlayan Ege Üniversitesi (EÜ) Çeşme Turizm Fakültesinde 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni heyecanı yaşandı.

  • 0
  • 260
Turizm Fakültesinde mezuniyet coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Turizm alanına nitelikli mezunlar yetiştiren ve bölge turizmine önemli katkılar sağlayan Ege Üniversitesi (EÜ) Çeşme Turizm Fakültesinde 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni heyecanı yaşandı.

Fakülte Konferans Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, EÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Ayönü, Fakülte yönetimi, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, ilçe protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. 97 öğrencinin mezun oluğu törende fakülteye yüksek oranda bağışta bulunan Altındağ-Shipley ailesine onur plaketi takdim edildi.

Mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada “Turizm Diplomasisi” vurgusu yapan Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Çeşme Turizm Fakültesi olarak ‘Lider Ülke Türkiye’ ilkesine katkı sağlamaya gönülden bağlıyız. Turizm Fakültesi eğitim-öğretim programlarını ve tüm uygulamalarını bu ilkeye göre planladık. Türkiye’nin turizm alanında dünya liderliğine ulaşmasında, Turizm Diplomasisi başta olmak üzere gastro turizm, sağlık turizmi, agro turizm gibi diğer turizm türlerinin de ön plana çıkarılmasının önemi büyük. Türkiye, dünya turizminin göz bebeği ve kalbi. Turizmin her türünün işlendiği ve merkeze alındığı bir konsepti savunuyoruz. Turizmi Türkiye’nin uluslararası ilişkilerinde yumuşak güç olarak görüyoruz” dedi.

Çeşme Turizm Fakültesi’nin son 2 yılda, 2 milyon 300 bin dolar civarında bağış aldığını kaydeden Prof. Dr. Gültekin, “Aldığımız bağışlar ve Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın güçlü duruşu ile Çeşme Turizm Fakültesi şahlanışa geçti” diye konuştu.

Törenin sonunda Fakülte birincisi Gülben Avcı, ikincisi Emine Aybüke Saygı ve üçüncüsü Şeyda Aydın’a plaketleri takdim edildi. Ayrıca, fakülteye en fazla bağışta bulunan Altındağ –Shipley ailesini temsilen Murat Yetkin Altındağ ve Feruzan Altındağ’a onur plaketi verildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Güzelbahçe Koleji’nde mezuniyet heyecanı

Egeli akademisyene uluslararası ödül

İzmir için tarihi gün

Özgür Çocuk Evi ilk mezunlarını verdi

DEÜ'nün engelsiz üniversite gururu

Egeli genç bilim insanın tezine uluslararası jüriden onay

Arşiv