Turizm Fakültesinden Litvanya’da Ustalık Eğitimi

  • 0
  • 869
Yazı Boyutu:

Erasmus Charter'ına 16 uluslararası anlaşmayı imzalayarak hayata geçiren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi bu anlaşmalara Mentorluk Eğitimini de ekledi.  Litvanya’daki "Utena College" ile "JSC Competence Development Centre" tarafından organize edilen "Konaklama Yönetiminde Birleşik Çalışma Programının Geliştirilmesi ve Uygulanması" başlıklı projenin bir modülü olarak "Mentorun Yeteneklerinin Geliştirilmesi" eğitimi kapsamında Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cengiz Demir ve Yrd. Doç.Dr. Volkan Altıntaş proje yöneticisi olarak Litvanya'nın Utena şehrinde mentorluk eğitimi verdi.
 
 “Üniversitemizin yurtdışındaki kültür elçisiyiz”
Uluslararası ilişkiler çalışmalarını proje boyutuna getirerek önemli akademik işbirlikleri yaptıklarını belirten İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cengiz Demir, “Baltık ülkelerinden Litvanya’nın "Utena College" bu programı yürütecek ekip olarak tüm dünya üniversiteleri arasından İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesini seçti. Bizim yürütmemiz talep edilen bu Mentorluk eğitimi 1 yıllık fakülte olmamıza rağmen eğitim anlamında hangi noktaya geldiğini göstermektedir. Üniversitemizin yurtdışındaki  kültür elçisi olmak  bizlere büyük mutluluk vermektedir” diye konuştu.
 
“Yüksek lisans programlarına 3 katı fazla talep”
ERASMUS sürecinde yapılan uluslararası işbirliği anlaşmaları yüksek lisans programlarına olan ilgiyi arttırdığına dikkat çeken Prof.Dr. Demir, “Fakültemizin uluslararası boyutta somutlaştırdığı bu anlaşmalar sayesinde fakülte olarak profesyonel bakış açımızı gösterip tanınırlığımızı arttırarak yüksek lisans programlarımıza 3 katı fazla talep yarattı. Örneğin 10 kişilik tezli yüksek lisans programına 30 kişi başvurdu. Fakültemizde açılan tüm programlara yapılan bu  işbirliği anlaşmalarının olumlu katkısı oldu.” dedi.
 
“Turizm Rehberliği Bölümü açılıyor”
Dekan Prof.Dr.Demir Türkiye’de Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitiminin tamamını %100 İngilizce veren ilk ve tek fakülte  olarak gelişimlerini emin adımlarla sürdürdüklerini ifade ederek önümüzdeki akademik yılda Turizm Rehberliği Bölümünün açılacağını da sözlerine ekledi.
 
Mentorluk eğitimi nedir?
Usta – çırak ilişkisini kapsayan mentorluk eğitimi çerçevesinde güven, empati, performans izleme, takım üyelik eğitimi, örnek olay çalışmaları yer almaktadır. Mentor'luk özellikle iş hayatında daha deneyimli bir kişinin deneyimlerinden faydalandırması, eğitim desteğiyle kişisel gelişime katkı sağlamasını kapsamaktadır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu festival kaçmaz

Bahar şenliği coşkusu

Egeli gençler Gripin’le coştu

Öğrenciler bilim ve sanat şenliğinde bir araya geldi

Ege Üniversitesi 69 yaşında

Parsa, son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv