Turizm neferi Tartan

  • 0
  • 1.260
Yazı Boyutu:

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan deyim yerindeyse bir turizm neferi gibi çalışıyor. Bir gün tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda gününü geçirip yerli ve yabancı turistlere cazibe merkezi yaratmanın alt yapısını hazırlıyor, bir gün Basmane semtindeki arkeoparkta yürütülen kazı çalışmalarını denetliyor. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde karşılaştığı Fransız turistlere gönüllü rehberlik yaparak turizm adına onları yönlendirme görevini de üstlenen Tartan, uluslararası kongrelerin İzmir’e taşınmasını sağlamak amacıyla, sıkı kulis faaliyetleri de yürütüyor.

Göreve gelir gelmez Türkiye’de ilk kez “Turizm Zirvesi” düzenleyerek Berlin Turizm Fuarı’na alt yapı hazırlayan Tartan, zirvenin ardından üniversite öğrencilerinin yer aldığı gönüllü rehberler ordusu kurulmasını sağladı. İlçe Belediyesi olarak Berlin Turizm Fuarı’na katılarak ülkemizi turizm elçisi olarak temsil eden Tartan, yine İstanbul’da düzenlenen EMITT Fuarın’da da İzmir’in tanıtımı için aktif rol aldı. İzmir’i kültür başkenti yapma projeleri kapsamında butik müze açılımını yaşama geçiren Tartan,Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni İzmir’e kazandırdı.

Kısa süre içinde Mask ve Kostüm Müzesi, Ege Medeniyet, Folklor Müzesi, Şiir Müzesi, Çalgı ve Karikatür Müzesi ve Asker Atatürk Kıyafetleri Müzelerini de kente kazandırmak için gecesini gündüze katan Tartan, daha iyi tanıtım,  daha kaliteli hizmet ve daha çok turist için cazibe merkezleri yaratma düşüncesini yaşama geçiriyor.

Görev yaptığı son güne kadar bir turizm neferi gibi çalışmaya devam edeceğini belirten Başkan Tartan şunları söylüyor;”Konak İzmir, İzmir Konak demek. İzmir’in kalbidir Konak. İş, ticaret, kültür ve  sanat merkezi. Eğlence, yemek kültürü, eğitim ve tarih merkezi. Bu avantajları daha iyi kullanmalıyız. Şimdilerde dünyada trend; butik müzeler. Elbette görkemli müzeler de olacak, ama turistlerin 3-4 saat geçirebileceği, yemek yiyip biraz soluklanacağı, farklı keyifler yaşayacağı mekanlara da ihtiyaç var. İşte bunun için Butik müzeler. Böylelikle o kentin, hatta ülkenin kültürü daha güzel özümsenebiliyor ve yaşanabiliyor. Hemen düğmeye bastık. İşte bu nedenle müzeler fikri ortaya çıktı.”

İzmir’e gelen konuklar Konak Belediyesi’ne uğramadan geçmiyor.
Mısır ile Türkiye arasında turizm ve ticareti geliştirmek amacıyla İzmir’de bulunan Mısır Başkonsolosluğu Sanayi ve Ticaret Ataşesi Mongy Aly Badr Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ile bir araya geldi.

İzmirliler Derneği Başkanı Turgay Yokuş ve Balçova İzmirliler Derneği Başkan Yardımcısı Rüstem Yüksel’in de eşlik ettiği buluşmada, Konak Belediyesi’nin turizm atılımlarını yakından takip ettiğini dile getiren Ataşe Badr, Kahire ve İskenderiye ile İzmir arasında turizm alışverişini artırmak için çalışmalar başlatacaklarını ifade etti. İskenderiye ile İzmir’in benzerlikler taşıdığını vurgulayan Badr, Mısır-İzmir arasında karşılıklı turizm çalışmalarının başlatılacağı ve bu çalışmalardan iki şehrin de kazançlı çıkacağını müjdeledi.

İki ülke arasındaki gelenek ve göreneklerin benzer olduğunu belirten Başkan Tartan, İzmir turizminin hareketlenmesi amacıyla çalışmalar sürdürdüklerini hatırlatarak “Konak Belediyesi olarak, İzmir’in tanıtım eksikliğini tespit ettik. Bu amaçla çeşitli turizm fuarlarına katılarak tanıtıma ağırlık verdik. Tanıtımlarımız, olumlu sonuç verdi. Çeşitli ülkelerin turizm konusunda önde gelen yöneticilerine, İzmir’i gezdirme fırsatı yakaladık. Mısır, ile turizm alışverişini artırarak, turizme ayrılan payı almayı hedefliyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bulgaristan İçin Sandık Başına

Kutlamaların adresi Kültürpark

Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır

Kötülüğü bu ülkede kimse kabullenmesin

Adım adım ilerliyoruz

Atatürk'ün Seferihisar'a Gelişinin 92. yılı törenle kutlandı

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg