Turizm Ödülleri dağıtıldı

  • 0
  • 3.056
Turizm Ödülleri  dağıtıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

15-22 Nisan 39’ncu Turizm Haftası kapsamında düzenlenen VII’nci İzmir Turizm Ödülleri töreni ve Turizm Sezonu açılışı Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenen törenle gerçekleşti.

Yılın Turizm Profesyoneli, Profesyonel Turist Rehberi, Şef Aşçı, Konaklama Tesisi(Resort Otel), Konaklama Tesisi(Şehir Oteli), Yeme-İçme Ve Eğlence Tesisi, Seyahat Acentesi, Tur Operatörü, Sağlık Turizmine Katkı, Jüri Özel Ödülü Ve Onur Ödülü sahiplerini buldu.
Turizm Sezonu açılışı Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenen ve 4 temalı (İnanç-kültür-sağlık-deniz/kum/güneş) temalı filminin sunumunun ardından konuşan İl ve Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz,  her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Turizm Haftasının 39’ncusunun bu yıl hep birlikte kutlandığını söyledi.

34 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE DÖVİZ GİRDİSİ
Ediz, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’müz tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen “İzmir Turizm ödülleri” töreninin İzmir turizmine katkı sağlayan, gelişimi için çalışan turizm sektörünün değerli çalışanlarını ve gönül verenlerini desteklemek ve teşvik etmek amacıyla düzenlendiğini belirterek, “ Amacımız toplumda turizm ve turizm değerleri konusunda bilinçlendirme yaratılması, iç turizmin canlandırılması ve turizm hareketine katılımın arttırılmasıdır.  Dünyaya örnek olacak şekilde önemli mesafeler katedilmiş ve bu gün ülkemize gelen turist sayısı bugün 41 milyonu aşmış, turizm faaliyetlerine katılan vatandaşların sayısı 13 milyonu bulmuş, 34 milyar doların üzerinde döviz girdisi sağlanmıştır. İzmirin tarihi kültürü iklimi, doğası, termal potansiyeli, sağlık kuruluşları, kongre, fuar organizasyonu alternatifleri ve turiste sunacağı tüm değerleriyle izmir hak ettiği değeri alacaktır. Bizlere düşen görev turizm yatırım alanlarında planlamadan alt yapıya kadar yatırımcılara destek olmaktır” dedi.
2015 yılı turizm haftası açılışını Bergama’dan sonra Dünya kültür mirası kalıcı listesi değerlendirme sürecinde olan ve Haziran ayına kadar kalıcı listeye gireceğine inandıkları Selçuk -Efes’ten başlayarak sezona merhaba dediklerini ekleyen Ediz, yeni açılan fuan alan yakınında oluşturulan Turizm Hatıra Ormanı’nda destekçiler için 7’şer ağaç diktiklerini anlattı.

YASANIN TEKRAR ELDEN GEÇMESİ GEREKİYOR
ETİK Başkanı Mehmet İşler ise konuşmasıyla turizm sektörü ve İzmir’de turizmin geldiği noktaya aktarmayı tercih etti. 1982’de 634 sayılı teşvik kanununun çıkışıyla 1.4 milyon olan turist sayısının 2015’te 37 milyona, yurt dışından gelen vatandaşlarla 42 milyona ulaştığını dile getiren İşler, “belediye belgeliler hariç tesis sayısı 596’dan 5 bine, yatak sayısı 62 binden 2,5 milyona, turizm gelirimiz 400 milyon dolardan 36 milyar dolara yükseldi. 2.5 milyar dolar tedarikçi, 2.5 milyar dolar teknik servis alımı yapıyoruz. 80 Milyar dolar stok hacmine  ulaştık. Turizm sektörü olarak her yıl  25 milyar dolarlık bir sirkülasyon sağlıyoruz. İsdihdamda Türkiye’nin 16,5’unu, Cari açığın 25’ini, ihracatımızın da yüzde 21,5 unu oluşturuyoruz. İzmirli turizmciler olarak başarı hikayesi yazıyoruz. Ama, 2023 stratejisindeki 50 milyon turist- 50 milyar dolar girdiyi yakalamamız için yasanın tekrar elden geçmesi gerekiyor.” Dedi.

İşler’in “ bu gün burada bu kadar özgürce konuşabilme hakkını sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız. Alkışlanacak en büyük isim” sözleriyle salonda uzun süre aklış sesleri yankılandı. 

AB BİZİ KAŞIMASIN, OKŞASIN
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise artık Turizm Haftası, turizm sezonu değil,  Türkiye’de 365 gün turizm yapıldığın görmek istediğini söyledi.  100’ncü yılını kutladığımız Çanakkale savaşından iki devletin çıktığı ve savaşın barış olarak kutlandığı ülkenin ferdi olduğumuzu dile getiren Ulusoy, Avrupa Birliği’nden şikayetçi olarak sözlerine şöyle devam etti: “AB ülkeleri zaman zaman bizi kaşıma ihtiyacı hissediyor. Oysa, kaşımak yerine Türkiye’yi okşamaları gerektiriyor. Çünkü tarihlerine bakarsalar Tunus’ta, Fas’ta, Mısır’da Cezayir’de yapmış oldukları eziyet ve katliamlara baksınlar.  Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde barış vardır, huzur vardır. Anzak törenlerine gelen misafirlerin  Atatürk’ün söylemini hissetsinler.  İngilizler, Yeni Zelandalılar için ‘onlar bizim kucağımızdadır, rahat uyusunlar o evlatlar bizim evlatlarımız’  sözleriyle karşılıklı savaştığı insanları kucakladıklarını söyleyebilen ülkeyiz. AB bir medeniyet, barış projesiyse biz bunun zaten içersindeyiz”

AB Ülkeleri için vize almaya utanarak gittiğini itiraf eden Ulusoy, bir gün Türkiye’den vize talebilende bulunacakları günleri görmek istediğini ifade etti. Bu ülkenin altındakinin de bizim, Sermayemiz olan üstündekinin de bize ait olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak ülkemizin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini, kıyıların betonlaşmaya karşı korunması çağrısında bulundu.  Kıyaların ve bu doğanın 78 milyonun ait olduğunu belirtti.  
İzmir için elimizden gelenleri yapmaya çalıştıklarını, elerinden geldiği kadar tanıtım, ellerinden geldiği kadar pazarlama faaliyetlerinde bulunduklarını dile getiren Ulusoy, sözlerini şöyle tamamladı: “1,5 ay önce  Japonya’ya gittik. Japon dostlarımızı İzmir’e nasıl çekeriz bunun çalışmasını yaptık. Dünyanın en büyük kongre ve fuar firmasını İzmir’de gizli bir şekilde şehri gezdirdik, anlattık, bu gün de Efes Kongre merkezini gezdirdik. 40 ülkede başarıyla fuar düzenleyen bu firma, İzmir’de ve Kuşadası’nda etkin olacaktır”

HERKES KENDİNE DÜŞENİ YAPMALI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ise gönülden yaptığı konuşmasıyla İzmir ve  Ören yeri turizmi, sağlık, kültür, doğa başlıkları altında sayıları 10 a ulaşan turizmler bulunduğunu söyledi. Bornova Belediye Başkanı olduğu dönemlerde Yeşilova kazılarında 5000 yıllık olarak bilinen İzmir’in tarihimin 8500 yıllık olduğunun ortaya çıktığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Kazılara verdiği desteğin yanısıra eski eserlerin restore ederek kentin turizmine katkı koyarak kendilerine düşeni fazlasıyla yaptıklarını belirtti. Kadifekale’de tarihin ortaya çıkarılması için inanılmaz istimlaklar yaptıklarını açıkladı. Tüm turizm kuruluşlarını kutlayarak alkışlanacak olduğunu belirterek herkesin kendine düşeni yapmasını vurguladı.

EĞİTİM TURİZMİ
İzmir’in çok önemli değerleri üzerinde barındırdığını, Turizm noktasında dünyada belki tüm nimetlerin, tüm güzelliklerin  bir noktada bulunduğu eşsiz bir kent olduğunu söyleyen İzmir Valisi Mustafa Toprak’ta “1.4 milyon turistin ve elde edilen gelirin yetersiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Gayretleri de biliyoruz. 2634 sayılı turizmi teşvik kanunun eskidiğini, yenilenmesi gerektiğine biz de inanoyoruz. Hükümetimizi, bakanlıklarımız en kısa zaman da gözden geçireceklerdir.  İşbirliği ve koordinasyon içersinde biraz daha derlenip toparlanacaktır” dedi. 

Toprak, deniz- kum- güneş’in yeterli olmadığını ve  turizmde çeşitlemeye gidilmesine ihtiyaç duyulduğunu, bunlardan birinin de eğitim turizmi olduğuna dikkat çekerek, “uluslararası eğitimin merkezi noktasına getirebilirsek yabancı öğrencileri çekip burada okutabilirsek turizm altyapısını sağlamış oluruz” diye konuştu.  

Işılay Saygın, Zühal Yorgancıoğlu         Mehmet İşler, Funda Çam                  Başaran Ulusoy, Zeki Hozer

Sırrı Aydoğan, Necdet Polat                         Mehmet Füzün, Murat Ağbaba               Aldülaziz Ediz, Hami Torcu

Vali Mustafa Toprak’ın konuşmasının ardından Turizm Profesyoneli dolanda - Wyndham Grand İzmir Özdilek Oteli Genel Müdürü Funda Çam,  Konaklama Tesisi (Resort Otel) Boyalık Beach Hotel Spa, Çeşme, Konaklama Tesisi (Şehir Oteli)  Hilton İzmir Oteli, PROFESYONEL TURİST REHBERİ DALINDA KONSTANTİNO REGGİO, Sağlık Turizmine Katkı Ödülü Medikalpark  Hastaneler Grubu, Seyahat Acentası’nda İtaltur Turizm Seyahat Acentası, Tur Operatörü Dalında Turkuaz Turizm, Şef Aşçı Nejdet Polat, Yeme İçme Eğlence Tesisi Beğendik Abi Lokantası, Onur Ödülü Zühal Yorgancıoğlu, Özel Ödül İse Aşçı Nevzat Peke’e verildi.



 
 


Etkinliğe Dokuz Eylül Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu yöre oyunlarıyla renk kattı.
Abdülaziz Ediz, Gökçe Kesikçiler, Orhan Belge
Funda Çam, Ayşe Yumurtacı
Zühal, Faruk Yorgancıoğlu
Hanane Bakki, Rüstem Yüksel, İbrahim Doğanay
Mehmet Füzun, Işılay Saygın
Murat Karaçanta, Celal Mehmethanoğlu
Övünç Bardakoğlu, Alp Timur, Sühal Şemsit, Yeşim Coşar
İlhan Başar, Hakan Tanık, Mehmet Önen

 Ayça Sade, İdris Dikmeci, Esen Kaynak, Gözde Kaydırak
Mehmet İşler, Başaran Ulusoy, Şinasi Akçay
Bülent Özer, Fadime Ünlübozkurt, Feyzi Kaya, Burhan Şentürk
Latife- haşmet Karasu, Ayça Beslen
Asuman Pınar, Esin Yücel, Murat Ağbaba, Selvan İsenç, Pınar Mesta, Başak tunca, Ahmet Dilek, Mehmet Kam
İra-Rıfat Özkesen, Hande Arslanalp
Sabih Duralı, Funda, Alparslan Çam,Tolga Ay
Zehra Kıvanç, Burhan Şentürk, Merve Turu, Hikmet Anık, Esma Büyüksevindik, Ümit Bayır
 
 Elçin Karaca, Tuğba Yentürk

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv