Turizm ve sağlığı bir araya getirerek ülkemiz ekonomisine destek vermemiz gerekiyor

  • 0
  • 1.109
Yazı Boyutu:

"37. Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi katkılarıyla “İzmir’de Sağlık Turizmi” konulu panel düzenlendi.
 
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İbrahim Attila Acar’ın katılımlarıyla, Oturum Başkanlığını İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Cengiz Demir’in üstlendiği panelde ;
Turizm Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. İlhan Bölükoğlu İzmir Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Bülent Cinel, Kaya İzmir Termal Otel & Convention Genel Müdürü Muzaffer Tağıl panelist olarak yer aldı.
 
“Turizm ve sağlığı bir araya getirerek ülkemiz ekonomisine destek vermemiz gerekiyor”
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi  Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, Türkiye’nin  turizm açısından çok önemli bir yere geldiğini vurguladı. Rektör Prof.Dr. Akhan,” Turizm ve sağlığı bir araya getirerek ülkemiz ekonomisine destek vermemiz gerekiyor. İKÇ olarak bu konuda üzerimize düşen görevleri hassasiyetle yerine getiriyoruz. Panele katılan gençlerimizi gördüğüm için çok mutluyum. Turizm gibi çok önemli bir alanda, geleceğimiz emanet edeceğimiz gençlerimizin bu konuya duyarlılıklarını görmek bizler için umut verici ” dedi.
 
“Turizm de çeşitlilik her geçen yıl daha farklı adımlarla ilerliyor”
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ise Turizm haftasının bu yıl son derece önemli etkinliklerle kutlandığını söyledi. Hafta etkinlikleri  ve turizme  gösterdiği destek  dolayısıyla İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ‘ne teşekkür eden Ediz şunları kaydetti:  “Turizm haftası bu sene çok daha başka. Dünden bu güne çok büyük değişimlere şahit olduk oluyoruz. Turizm de çeşitlilik her geçen yıl daha farklı adımlarla ilerliyor. Bu konuda bizlere destek olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonlara devam edeceğiz. Bu konularda öğrencilerimize büyük görev düşmektedir.  Tüm üniversite gençliğinin ellerinden gelen gayreti göstermelerini hassasiyetle vurguluyorum”
 
“İzmir’de sağlık turizmini dünya çapında bir destinasyon haline dönüşecek”
İzmir’in, Sağlık turizminin bütün alt başlıklarında uluslararası sağlık turistlerine hizmet verebilecek bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Demir ise sektörde verilen hizmette, kaliteyi ve hizmet odaklılığını ön planda tutmak gerektiğini söyledi. Prof.Dr. Demir, “İzmir’deki paydaşlar olarak, bu bilinç doğrultusunda atacağımız adımlarla İzmir’de sağlık turizmini dünya çapında bir destinasyon haline dönüştürmemiz hiç zor olmayacaktır.” dedi.
 
“EXPO İzmir’e 10 milyon turist kazandıracak”
Prof.Dr. Demir, Expo adaylığının olumlu sonuçlanması halinde, gelen yabancı turist sayısının on milyonları bulacağına dikkat çekti. Prof.Dr. Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “Ümit ediyorum ki Kasım 2013’te gerçekleştirilecek olan oylama sonucunda İzmir, en başta gelerek, bu organizasyonu gerçekleştirmeye hak kazanacaktır”
 
“İleri Yaş Turizminin yanında Engelli Turizmi de önem kazanıyor”
Törene katılan panelistler de İzmir’e gelen turist sayısı yaklaşık 1 milyon 400 bin seviyesine ulaştığına dikkat çekti.  Aynı şekilde oda sayısında, yaklaşık %20’lik, yatak sayısında ise, yaklaşık %13 oranında artış gerçekleştiğini belirten sektör temsilcileri, İleri Yaş Turizminin yanında yeni turizm alanlarının geliştiğini kaydettiler. Engellilerin hem tedavi hem de yeni yerler görebilmeleri amacıyla geliştirilen Engelli Turizminin de son derece önem arz ettiğini, bu bağlamda konaklama tesisleri açısından olumlu anlamda gelişmelerin yaşanacağı yetkililer tarafından  belirtildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Arşiv