Turizmciler 10'ncu kez İzmir'de buluşuyor

Ülkemizin turizm gelirini artıran sözleşmelere imza atması hedeflenen 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Partner İl Mersin ve Uluslararası Destinasyon Partneri Akabe ile kapılarını açmaya hazırlanıyor.

  • 0
  • 803
Turizmciler 10'ncu kez İzmir'de buluşuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ülkemizin turizm gelirini artıran sözleşmelere imza atması hedeflenen 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Partner İl Mersin ve Uluslararası Destinasyon Partneri Akabe ile kapılarını açmaya hazırlanıyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ortaklığıyla düzenlenecek Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 10’uncu kez turizmcileri buluşturacak. Ürdün’ün Kızıldeniz’e açılan kapısı Akabe’nin Uluslararası Partner Destinasyon, Mersin’in Partner İl olduğu fuar, 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleşecek.

Yabancı katılımcıların büyük ilgi gösterdiği Travel Turkey İzmir’e 32 ülkenin katılımı kesinleşti. 4 gün sürecek fuarda; ABD, Afganistan, Almanya, Arjantin, Avustralya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Filistin, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, İspanya, K.K.T.C., Kosova, Makedonya, Mauritius, Mısır, Özbekistan, Polonya, Rusya, Sırbistan, Sirilanka, Sudan, Tunus, Türkiye, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan ve Zimbabwe yer alacak.

Sağlık Turizmi 31 Ülkeyle Buluşacak
Bu yıl, fuar çerçevesinde T.C. Sağlık Bakanlığı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü destekleriyle “Sağlık Turizmi özel bölümü oluşturulacak. Bu özel bölüm ile sağlık turizminin geliştirilmesi ve ülkemizin sağlık imkanlarının yurtiçi ve yurtdışı pazarlara tanıtılması amaçlanıyor. Sağlık turizmi temsilcileri;  Almanya, Azerbaycan, BAE, Bangladeş, Belarus, Birleşik Krallık, Çad, Etiyopya, Gana, Gine, Güney Sudan, Hindistan, Hollanda, Irak, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kongo Cumhuriyeti, Kuveyt, Mali, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Senegal, Somali, Ukrayna, Umman ve Yunanistan’dan gelen sağlık turizmine yönelik satın almacılarla buluşacak. Fuar öncesi randevulaşarak yeni iş bağlantıları kuracak sektör temsilcileri, ülkemizin sağlık turizmi gelirlerini artıran sözleşmelere de imza atacak.

Sağlık Turizmi özel bölümünde; kamu hastaneleri, özel, vakıf ve üniversite hastaneleri, sağlık turizmi seyahat acentaları, göz hastaneleri, diş sağlığı ve estetik merkezleri, saç ekim klinik ve merkezleri, tüp bebek hastaneleri ve merkezleri, termal oteller ve tesisleri, sigorta şirketleri, assistance firmaları, zayıflama ve diyet klinikleri konusunda faaliyet gösteren  firmalar stand açacak.

2017 yılı anlaşmaları Travel Turkey İzmir’de başlayacak
Her yıl olduğu gibi bu yılda THY’nin desteğiyle ‘B2B Hosted Buyer Programı’ kapsamında katılımcı firmalarla işbirliği yapmak için dünyanın önemli tur operatörleri ve seyahat acentelerinden satın almacılar fuarda ağırlanacak.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen 10. Travel Turkey İzmir’de, iç turizmin geliştirilmesi amacıyla her yıl uygulanan “Erken Rezervasyon Kampanyası”nın 2017 yılı lansmanı da yapılacak. İç turizmi canlandırmaya ve yerli turiste avantajlı fiyatlarla tatil yapma imkanı yaratmaya yönelik uygulanan Erken Rezervasyon Kampanyası, 2009 yılından bu yana turizm sektörüne katma değer sağlıyor.

Dünyadaki ekonomik ve siyasi gelişmeler nedeniyle zor günler geçiren turizm sektörüne canlılık getirecek fuar bünyesinde “B2B Hosted Buyer Programı” adı altında gerçekleştirilen ikili görüşmeler sonucunda yeni iş anlaşmaları yapılacak, sektör güven tazeleyecek. Erken rezervasyon kampanyası ile birlikte yapılacak iş görüşmelerinin yanı sıra son tüketici taleplerinin de sektörü canlandırması bekleniyor.
Fuar İzmir’de gerçekleşecek 10. Travel Turkey İzmir’de, A holünde valilikler, belediyeler, ticaret odaları ve kalkınma ajansları, B holünde ise; Tur Operatörleri, Seyahat Acentaları, Oteller, Sağlık Turizmi Özel Bölümü, Turizm Merkezleri, Turizm Ulaşım, Turizm Tedarikçileri  ve Uluslararası Katılım  yer alacak.  Fuar, 4 gün boyunca profesyonel ziyaretçiye açık olurken, son tüketici A holünü fuar boyunca, B holünü ise 10-11 Aralık 2016 tarihlerinde ziyaret edebilecek.

Akabe ilk kez tanıtılacak
10. Travel Turkey Uluslararası Partner Destinasyonu olarak fuara katılacak Ürdün’ün nadide şehri Akabe, turizm ürünlerini ve doğal güzelliklerini tanıtacak. Bir dalış cenneti olarak nitelendirilen Akabe, bedevi göçebe kültürüne sahip UNESCO koruması altındaki alanlardan biri. Maceraperestlerin uğrak yerlerinden Wadi Rum’a (Ay Vadisi) ev sahipliği yapan şehir ayrıca Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olan Petra Antik Kenti’ne de sahip. Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan Nebatiler’e başkentlik yapmış olan Petra’da, bedevilere ait çok sayıda ev ve taş oymaları bulunuyor. Travel Turkey’de ilk kez kendini tanıtma fırsatı bulacak Akabe, uluslararası turizm endüstrisine odaklanacak.

Mersin Etkinlikleriyle Göz Dolduracak
Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve turizm sektörü temsilcilerinin partner il konukları olarak katılacağı fuarda, Mersin’in tanıtım etkinlikleri göz dolduracak. Mersin yöresi halk dansları, yöresel müzik ve Aşuk Maşuk gösterisiyle keyifli dakikalar geçirecek ziyaretçiler,  Mersin ve Yörük kültürünün anlatıldığı film gösterileriyle şehri tanıyacak. Fuar ziyaretçileri, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü Defilesini de izleyebilecek. Ünlü sanatçıların ağırlanacağı, fotoğraf ve resim sergilerinin yer alacağı fuarda, Mersin kültürünün vazgeçilmezleri arasında bulunan iğne oyaları ve kilim modelleri ile muz lifinden çanta, ayakkabı ve şapkalar sergilenecek, Sanal Gerçeklik Projesi ile ilin kültürel ve doğal zenginlikleri tanıtılacak. Mersin’i simgeleyen karakterler ve ürünler fuar süresince stantlarda dolaşacak, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu ziyaretçilere muhteşem bir müzik ziyafeti çekecek.

ÜNLÜ ŞEFLER GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ’NDE
2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, 8-10 Aralık 2016 tarihleri arasında 10. Travel Turkey İzmir 2016 Fuarı ile eş zamanlı olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ, İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (İzmir CVB) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğinde ve Reseau Délice Dünya Gurme Şehirler Birliği destekleriyle organize ediliyor. Fuar İzmir’de düzenlenecek olan kongre, dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirecek.

Bu yıl kongrede akademik çalışmalarla eş zamanlı olarak özel sektör sunumlarının yer alacağı paneller düzenlenecek. Sektörün önemli temsilcileri ile ulusal ve uluslararası konuşmacıların yer alacağı panellerde, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisi ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına olan etkisi tartışılacak. Kongre süresince yerli ve yabancı şefler workshoplar esnasında özel şov ve sunumlar yapacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Prıncess Kuşadası'nda

Neopolis heykellerine hayran kaldı.

İzmir’e 2024 için kruvaziyer akını

Yasa teklifi Kendi içinde çelişkilerle dolu ve turizme katkı sağlaması söz konusu değildir.

İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’nde

İzmir’de Turizm Teknolojileri Araştırma Merkezi kurmak istiyoruz

Arşiv