TURİZMDE YENİ TREND YANARDAĞLAR

  • 0
  • 844
TURİZMDE YENİ TREND YANARDAĞLAR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı Manisa Kula volkanları dünya çapında turizm atağına hazırlanıyor. İrili ufaklı 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan Kula, jeoturizm ile öne çıkacak. Kültür ve doğa turizmini geliştirme adına uluslararası acentelerle ve tanıtım ajanslarıyla görüşmeler yaptıklarını ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Hedefimiz 1 milyon turiste ulaşmak. Kula dünyada eşi benzeri çok az olan bir volkanik yapıya sahip. Bir volkanın doğumundan ölümüne kadar tüm evreleri burada izlemek mümkün. Şu anda potansiyellerimizi belirledik ve altyapı yatırımlarına başladık. Türkiye'nin turizmde deniz-kum-güneş kısır döngüsünden kurtulması gerek" diye konuştu.
 
Kula Belediyesi, sehir markalaşması alanında uzman kuruluş olan Management Time ile protokol imzalayarak hem volkan turizmini canlandırmak hem de Kula’yı marka şehir haline getirmek için kolları sıvadı. Volkanları turizme açmak için Türkiye ve dünya çapında bir tanıtım atağına hazırlandıklarını kaydeden Management Time Genel Müdürü Dr. Hamit Akçay ise, "Kula sahip olduğu devasa volkan mezarlığıyla dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Bir Yanardağın tüm evrelerini incelemek, dünyanın en eski ayak izini yerinde görmek veya hobi olarak doğa turları yapmak isteyen herkesi Kula'ya bekliyoruz. Jeoparkımıza tursitleri çekmek ve bu potansiyeli değerlendirmek için kapsamlı bir marka şehir çalışması yapıyoruz. Türkiye'nin deniz-kum-güneş eksenli turizmin yanı sıra katma değeri daha yüksek olan kültür ve doğa turlarına ihtiyacı var. Atıl durumdaki değerlerimizi gün yüzüne çıkarıyoruz. Kula'nın markalaşması için ürün, pazarlama, pr ve yönetim sistemlerinin doğru yönetilmesi gerek" diye konuştu.
 
2013 yılında İtalya’da düzenlenen törenle Kulanın, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı ilan edildiği bilgisini veren Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Bölge halen Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı. Jeopark sayesinde Kula, hâlihazırda rekabetin yüksek ve kar marjının düşük olduğu geleneksel turizmden pay kapmak yerine kontrolün kendisinde olduğu ve henüz Türkiye’de bir benzeri olmayan jeoturizm sayesinde rakipleri arasından kolayca sıyrılacaktır. Çalışmalarımızı kısa zamanda tamamlayarak Kulayı dünya turizmine açmak ve kültür turlarının cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. 5 yıllık vadede 1 milyon turiste ulaşmak istiyoruz” dedi.
 
Volkanların varlığı 2 bin yıldır biliniyor
Tosun,  Kula Jeoparkı’nın Manisa’nın Kula ve Salihli ilçeleri sınırları içerisinde yaklaşık 300 kilometrekarelik bir alanı kapladığını ifade ederek, "Bölge tarihte 2 bin yıldır volkanlarıyla anılıyor. Kula ve çevresinde peri bacalarından karstik mağaralara, kanyonlardan volkan konilerine pek çok doğal miras bulunuyor. Üstün nitelikli jeolojik ve jeomorfolojik miras öğelerinin yanı sıra evliyalar diyarı Kula, Yunus Emre ve hocası Tabduk Emre Türbesi’nden Carullah bin Süleyman Camii’ne, kaya mezarlarından tarihi taş köprülere, çeşme ve hamamlara zengin bir tarihi mirasa sahip. Koruma altına alınmış 3 binden fazla tarihi yapı bulunuyor" diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv