Türk gecesinde kaynaştılar

  • 0
  • 899
Yazı Boyutu:

Yaşar Üniversitesi (YÜ) bünyesinde eğitim gören yabancı öğrenciler için özel Türk gecesi düzenledi. YÜ Altın Yunus Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirilen geceye büyük ilgi gösteren yabancı öğrenciler Türk yemek ve eğlence kültürü ile tanıştı.
 
Tüm dünyadan öğrenci
YÜ Avrupa Birliği Merkezi ve YÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yürütülen programlar ile Yaşar Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı öğrenciler için gerçekleştirilen Türk gecesi unutulmaz anlara sahne oldu. Türk misafirperverliğini tanıtmak ve Türk yemeklerinin lezzeti ile tanıştırmak için gerçekleştirilen geceye İspanya, İtalya gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Umman, Nijerya, Pakistan ve ABD gibi ülkelerden gelen yabancı öğrenciler katıldı.
 
Yabancılardan Halay
Geleneksel Türk mutfağının lezzetli yemeklerinden oluşan zengin menü, Türk kahvesi ve baklavanın ikram edildiği gecede öğrenciler hem doyasıya eğlendiler hem de değişik yörelerin müzikleri ile keyifli anlar yaşadılar. Yerli ve yabancı öğrencilerin birbirlerini daha iyi tanıyıp kaynaştığı organizasyonda “Geleneksel Kına Merasimi” de gerçekleştirildi. Unutulmaz gece halayla son buldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Arşiv