Türk Halk Müziğinin büyük ustaları Egelilerle buluştu

  • 0
  • 546
Yazı Boyutu:

EgeÜniversitesi 35.Yıl Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında Atatürk KültürMerkezi’nde “50. Sanat Yılına Saygı Arif Sağ” etkinliği düzenlendi. Konser, EgeÜniversitesi’nin farklı fakültelerinde okuyan öğrencilerden oluşan bir koro ilegerçekleştirildi.  Konsere konuk olarakArif Sağ, Tolga Sağ ve Erdal Erzincan katıldı. Halkın büyük ilgisini çekensaygı konserinde konukların yoğun ilgisi dikkat çekti.

EgeÜniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu koro sahneye çıkarak seyircilere TürkHalk Müziği konseptli bir gösteri sundu. Şef Özgür Yurteri’nin yönettiği koro,İlk olarak Erzincan Yöresine ait Efendiler Bağı’nı seslendirdi.  Ardından Duygular Dönüştü Söze, Seher Yeli,  Derikonun Düzleri en sonunda da Şeker Oğlan parçasıyla konuklara unutulmaz anlaryaşattı. Koronun ardından sahneye, Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ çıkarakbağlamasıyla salonda bir rüzgar estirdi. Tolga Sağ,  4 eserini bağlamasıyla seslendirdi. Ardındansahneyi Arif Sağ ile 2 ciltlik bir Bağlama Metodu isimli kitabı bulunan  ErdalErzincan aldı. Erzincan, Erzurum- Aşkale’nin müziğini bağlamasıyla tümkonuklara tanıttı. 

HAKLIYIZ ÇÜNKÜ BİZ HALKIZ
En son olarak sahne alanHalk Müziği Sanatçısı Arif Sağ bağlamasıyla beraber seyircilere resitalsergilerken, söylediği bestelerle de izleyicilere keyifli zamanlar geçirtti.Parçalarını bitirdikten sonra insan olabilmeye dikkat çeken Arif Sağ “ İnsangüzeldir, insanla oynanmaya başlandığında insanlıktan çıkarız. Son zamanlardaçok garip bir duruma geldik. Bütün farklılıkları ortadan kaldırarak ortak birpaydada buluşmamız gerek işte buna da insanlık diyoruz. İnsan olduğumuzualgılayıp o noktada birleşmeliyiz. Haklıyız çünkü biz halkız ” dedi. Daha sonrakonuklara  gecenin anısına plaket takdimedildi. Türkü dostu Arif Sağ’ın plaketini Alevi- Bektaşi Federasyonu DerneğiBaşkanı Selahattin Özer verirken Erdal Erzincan’ın plaketini Gökmen Gök sundu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Arşiv