Türk Müziği Korosundan Muhteşem Konser

  • 0
  • 535
Türk Müziği Korosundan Muhteşem Konser
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun seslendirdiği şarkılar Çiğlilileri mest etti. Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nu dolduran müzikseverler birbirinden güzel sanat müziği eserleri dinlerken duygulu anlar yaşadılar, şarkılara eşlik etmeyi de ihmal etmediler.

Çiğli Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu bu yılın ilk konserini verdi. Ahmet Rasim Sabuncuoğlu şefliğinde, Engin Demirkollu Sarıkartal’ın sunuculuğunda gerçekleşen konsere Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, Esnaf Odası Başkanı Arif Altıkulaç, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Birbirinden güzel hicaz ve kürdilihicazkar eserlerin değerli korist sanatçılar tarafından yorumlanıp seslendirildiği gecede, fasıl tadında geçen program dinleyicileri mest etti. Konserin sonunda Başkan Arslan, Şef Sabuncuoğlu’na çiçek takdim etti, Türk sanat müziği saz ve koro üyeleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Arslan: “Çiğli’de Kültür-Sanat Geceleri Bir Başka Yaşanır”
Konser sonrasında konuşan Başkan Arslan, kültür ve sanat faaliyetleri adına her renkten müziğin Çiğlili sanatseverlerle buluşması için uğraştıklarını ve her sene bu etkinlikleri Çiğlililerle buluşturmak istediklerini belirtti. Başkan Arslan, “Çiğli ve İzmir’in sanat şehri olması adına sinema ve tiyatro gösterilerinden konserlere, seminerlerden şenliklere kadar birçok sanatsal ve kültürel faaliyet gerçekleştiriyoruz. Türk sanat müziği bütün müzik alanları gibi ayrı bir rengin, ayrı bir zevkin ifadesi olarak bu anlamlı gecede bizlerle buluştu. Yüreğimize ve ruhumuza dokunan bu şarkılar sayesinde, hayatlarımızın sıkıntılı taraflarından bir süreliğine de olsa uzaklaştık. Şarkılarla hüzünlendik, şarkılarla coştuk. Kültür sanat alanında halkımızı en iyi programlarla buluşturmak istiyoruz. Bunu yaparken de herkesin ihtiyaç ve isteklerini dikkate alarak planlamalar yapıyoruz. Bu gecede salonda her kesimden her yaştan insan vardı. Toplumun kültür ve sanat faaliyetleriyle desteklenmesi gerektiğine inanan bir anlayışın temsilcisi olarak, çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Çiğli’de kültür-sanat geceleri bir başka yaşanır sloganımızla çıktığımız bu yolda sizler için daha yapacağımız çok iş var” dedi.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

Arşiv